Bestuursvoorzitter Laurent de Vries kondigt zijn afscheid aan

Gepubliceerd op: 12 januari 2024

Onderwijs

Deze week heeft Laurent de Vries de raad van toezicht geïnformeerd over zijn besluit om aan het eind van dit schooljaar met pensioen te gaan.

Hij heeft dit besluit deze week toegelicht aan alle collega’s: “De afgelopen 4 jaar heb ik mij als bestuursvoorzitter met hart en ziel ingezet voor het Summa College, voor de medewerkers en voor de studenten. Dit heb ik altijd met heel veel plezier gedaan. Maar ik moet ook aandacht hebben voor signalen rondom mijn gezondheid. Na meer dan 30 jaar actief te zijn geweest als bestuurder merk ik dat het tijd is om gehoor te geven aan die signalen. Met mijn 65e verjaardag in zicht ben ik gaan nadenken over de komende periode. Het komende half jaar ga ik mij nog volop inzetten voor de belangen van het Summa College, maar daarna ga ik andere prioriteiten stellen in mijn leven. En daar kijk ik ook erg naar uit. Maar voor nu kijk ik uit naar het komende half jaar, om nog heel veel mooie dingen te doen samen met jullie, voor het Summa College.“

Laurent de Vries is sinds 2020 voorzitter van het college van bestuur. Samen met Renate Reijmers, sinds januari 2023 waarnemend lid, vormt hij het college van bestuur van het Summa College. Zijn hele werkzame leven staat in het teken van participatie en de inclusieve samenleving: ervoor zorgen dat iedereen wordt gezien en mee kan doen. Hier heeft Laurent zich de laatste jaren dan ook vol overgave voor ingezet.

Lars van der Hoorn, voorzitter raad van toezicht: “Hoewel we het jammer vinden dat Laurent vertrekt hebben we begrip voor zijn keuze. We realiseren ons dat dit voor hem een moeilijk besluit is geweest. We vinden het krachtig en belangrijk dat hij de signalen over zijn gezondheid serieus neemt. De afgelopen jaren hebben we Laurent leren kennen als een bevlogen en hardwerkend bestuurder. Laurent heeft mooie resultaten geboekt, met als aansprekend voorbeeld het bouwen aan de strategie Summa2025:  goed, flexibel en gepersonaliseerd onderwijs en een leven lang ontwikkelen, in nauwe samenwerking met partners in de Brainportregio. Hij blijft zich tot de zomer inzetten voor alle lopende ontwikkelingen en zal zorgen voor een goede overdracht. Hij kan daarbij rekenen op onze volledige steun en ons vertrouwen. Vanuit de werkgeversrol van de raad van toezicht heeft de invulling van het college van bestuur onze volle aandacht”. Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze