Chocoladedroom bij Eindhovense hotspot

Gepubliceerd op: 08 juli 2022

Onderwijs

Sanne maakt de lekkerste creaties bij Pinkie Patissier. Een baan om van te smullen!

Summa Brood & Banket - Paisserie - Pinkie - Sanne

Sanne is zo iemand die er geen gras over laat groeien. Ze zat bij de eerste lichting geslaagden van de Patissier-opleiding bij het Summa College en won toen al verschillende prijzen. Haar stages liep ze bij Huize van Wely in Noordwijk aan Zee, Crème de la Crème in Zoeterwoude en bij Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk. En nu werkt ze fulltime bij een van de nieuwste hotspots van Eindhoven.

Hoe ze daar terechtkwam? Ze kende Pinkie Patisserie al, op het terrein van Piet Hein Eek. Ze hoorde dat de eigenaar een restaurant wilde beginnen. Dat leek Sanne wel wat en dus schreef ze een sollicitatiebrief, die ze gewoon zelf in de winkel afleverde. Binnen een week werd ze gebeld, ging ze op gesprek en werd ze aangenomen.

Stoer, eigenzinnig, rock ’n roll

Restaurant EMMA werd in oktober 2017 geopend. Pinkie Patisserie maakt er deel van uit en heeft een stijl die ‘anders dan anders’ is. Stoer, eigenzinnig, rock ’n roll. De combinatie met het restaurant maakt het voor Sanne extra interessant. “Naast patisserieproducten maak ik nu desserts voor het restaurant. Daar kun je ook mee uitpakken; andere structuren, nieuwe smaken. Het moet niet alleen een mooi plaatje zijn, maar ook verrassen door de smaak.”

Begeleiding Summa-stagiaires

Sanne wordt op haar werk betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe producten en kan haar creativiteit daar mooi op loslaten. Wat ook erg leuk is: ze helpt momenteel met de begeleiding van vier stagiaires van het Summa College! Daarbij vindt ze het vooral belangrijk om hen te leren waaróm ze iets doen. Haar advies voor studenten die op zoek gaan naar een stageplaats: “Zoek een stageplaats waar je écht iets aan hebt; kies niet voor iets omdat ’t dichtbij is.” En ja, Sanne zelf is een sprekend voorbeeld van waar dat toe kan leiden.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze