Craft Your Career bij VDL Groep

Gepubliceerd op: 30 mei 2023

Brainport

Summa College Craft Your Career bij VDL Groep header

Op donderdag 20 april vond Craft Your Career plaats, de masterclass voor technische talenten in de Brainportregio. Summa-studenten bezochten dit keer VDL Groep in Eindhoven, na eerdere bezoeken aan Philips, ASML en KMWE.

Jonge vakmensen aan het woord

Op het programma bij VDL Groep stonden presentaties van jonge vakmensen die nog niet zo lang geleden zelf ook zoekende waren naar  hun plek op de arbeidsmarkt. ‘Waar haal ik voldoening uit? Wat vind ik belangrijk?’ Volgens Jaap Baselmans, werkzaam bij VDL Packaging, draait alles om werkgeluk en vakmanschap. Hij verstaat onder vakmanschap ook talent, liefde voor het vak en eigenaarschap. Met talent alleen red je het niet. Je moet ook je verantwoordelijkheden nemen en er hard voor willen werken, zegt hij.

Volgens Jaap heeft VDL Groep momenteel 637 vacatures waarvan 55% voor talent met een mbo-diploma. Met genoeg doorgroeimogelijkheden. Hij geeft als tips: maak meters, denk in mogelijkheden, blijf jezelf uitdagen, durf fouten te maken en ga op ontdekkingstocht.

De presentatie van Wouter Verstappen komt veel studenten bekend voor. Hij liep vast in zijn schooltijd en startte met leerwegondersteunend onderwijs. Door zich voortdurend af te vragen wat voor hem belangrijk is, heeft hij nu een mbo-diploma en een functie waar hij blij van wordt bij Philips Healthcare.

Familiebedrijf VDL Groep

Na een rondleiding in het innovatieve Experience Center van VDL Groep, waar de samenwerking met ASML verhelderend werd toegelicht, krijgen de Summa-studenten een presentatie van directeur Jennifer van der Leegte. Die maakt indruk, vooral omdat zij zo nuchter en menselijk is. Een directeur hoeft kennelijk niet altijd afstandelijk en alleen maar zakelijk te zijn. Jennifer: “We zijn een familiebedrijf, daar zijn we trots op. We hebben bijna 17.000 medewerkers en een omzet van zes miljard euro, maar we blijven dichtbij onszelf. Iedereen gebruikt alleen maar voornamen.”

Mogelijkheden in de Brainportregio

Rosanne Verstraaten, student Verspanen, is onder de indruk. “Ik vond de sprekers en hun persoonlijke verhalen indrukwekkend en inspirerend. Ze hebben het gemaakt in het leven door hun drive en ambitie, ondanks de verschillende achtergronden en tegenslagen. Ik heb bevestigd gekregen dat je vooral moet doen wat voldoening geeft.” Ook Niels Douven, student Technicus Smart Industry, vond het een leerzame dag. “Deze serie bijeenkomsten van Craft Your Career geven een heel goed beeld van de mogelijkheden in onze regio, met verhalen die herkenbaar zijn voor studenten. Tof dat we zoveel mensen mogen ontmoeten binnen al die mooie bedrijven, tof dat zij ons willen helpen door ons welkom te heten.”

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag