‘Craft your Career’ laat studenten hun belangrijke rol zien in Brainport

Gepubliceerd op: 15 mei 2023

Brainport

Het boeien, binden en behouden van technisch talent is één van de grootste uitdagingen in Brainport-regio Eindhoven. Studenten hebben vaak (te) weinig zicht op hoe belangrijk de rol van technisch mbo-talent is en welke kansen er bij het bedrijfsleven in de regio zijn. Om die reden ontwikkelde Summa Techniek de masterclass Craft your Career.

Tijdens zes sessies – bij onder meer Philips, ASML, VDL Groep, KMWE, Brainport Industries Campus en TU/e – gaven captains of industry en andere experts studenten onder meer inzicht in wat Brainport te bieden heeft, schetsten ze carrièreperspectief en bespraken ze duurzame inzetbaarheid. Ook stond waardering voor mbo-personeel centraal. Met Craft your career draagt Summa Techniek samen met het bedrijfsleven bij aan een scherper loopbaanperspectief en een duurzame inzetbaarheid in de toekomst voor studenten

Ervaringen

De sessies stonden telkens open voor enkele tientallen (aanstaande) studenten. Die reageerden zonder uitzondering positief. Ze waardeerden het dat een CEO als Peter Wennink van ASML tijd voor hun vrijmaakt. Zo was Niels Douven, student Technicus Smart Industry, onder de indruk van de meeting bij de chipmachinefabrikant. “Deze serie bijeenkomsten van Craft Your Career geeft een goed beeld van de mogelijkheden in de regio. Bovendien zijn de verhalen herkenbaar.”

Rosanne Verstraaten, student Verspanen, knikt instemmend. “Ik vond de sprekers en hun persoonlijke verhalen indrukwekkend en inspirerend", zegt ze. “Ze hebben het gemaakt in het leven door hun drive en ambitie, ongeacht verschillende achtergronden en tegenslagen. De masterclass is voor mij een bevestiging dat je vooral moet doen wat voldoening geeft.”

Jennifer van der Leegte, directeur VDL Groep: “Erg leuk om een bijdrage te leveren aan Craft your career. en met jonge mbo’ers in gesprek te gaan over uitdagingen, vakmanschap, persoonlijke ontwikkeling en plezier in je werk. Voor VDL Groep zijn mbo’ers enorm belangrijk. Wij zijn dan ook supertrots op onze vakkanjers die samen elke dag werken aan oplossingen om de wereld slimmer, beter en schoner te maken.”

Marieke Wouters-Denissen, programma manager bij ASML: “Goed opgeleide Mbo’ers zijn onmisbaar. Niet alleen voor ons maar voor de hele technische sector in de regio is het daarom belangrijk om bij te dragen aan deze masterclass. Zo zien alle mbo-studenten wat voor verschillende beroepen er mogelijk zijn in de omgeving”

Saartje Janssen, directeur Summa Techniek: “Het is mooi om te zien hoe betrokken alle techniekbedrijven in Brainport zijn met onze studenten en onze nieuwe masterclass Craft your career. In zes sessies hebben we de deelnemers laten zien hoe waardevol mbo techniek-talenten zijn in deze regio. Fijn om alle positieve reacties te horen. De studenten zijn geïnspireerd, hebben meer inzicht in hun eigen talenten en voelen zich gewaardeerd. Daar doen we het voor.”

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag