Crafted 2024: talent krijgt een podium op drie locaties

Gepubliceerd op: 26 april 2024

Events

Drie events in één, zo omschrijven betrokkenen de editie van Crafted deze lente. Op 20 juni schitteren studenten op maar liefst drie Summa-locaties.

Summa Colege Crafted 2023 aankodiging 2024 drie locaties nieuws

Crafted is hét festival van creativiteit en vakmanschap, waar studenten van de creatieve opleidingen van het Summa College vol trots laten zien wat ze in huis hebben. Van bakkers tot kappers en van ontwerpers tot engineers. Voorheen op één locatie, nu dus op drie. In gesprek met projectleider Nirene van Brussel en de drie locatieleiders Astrid Jacobs, Mieke Geutjens en Hester Scharrenborg. 

Onvergetelijke indrukken bieden, dat blijft de ambitie. “Met hun talent leveren studenten een belangrijke bijdrage aan de maatschappij”, vertelt Nirene van Brussel. “Dat gevoel willen we tijdens Crafted bij onze studenten versterken. En hoe mooi is het om het ook terug te horen van oud-studenten. Op een reünie sprak ik alumni die de eerste editie van Crafted meemaakten. Ze zeggen dat ze pas op latere leeftijd inzagen hoe Crafted een markeerpunt was waar ze echt met een goed gevoel op terugkijken. Het is een gevoel. Een community. Erkenning voor getalenteerde vakmensen.”

Schitteren op drie locaties

De voorbereidingen voor Crafted 2024 zijn in volle gang. Mieke Geutjens van Summa Fashion: “We zijn onlangs verhuisd naar Microstad, de creatieve hotspot in het centrum van Eindhoven. Tijdens Crafted gaan we opnieuw de wereld naar binnen halen. Aan de buitenkant van het voormalige KPN-gebouw zie je niet hoe onze studenten binnen schitteren. Bezoekers verwonderen zich straks onder meer bij de spectaculaire fashionshows. Studenten van Summa Beauty & Lifestyle zijn aanwezig voor de kapsels en make-up, entertainment komt van de muzikale talenten van Summa Artiest.”

Volgens Hester Scharrenborg van Summa Hospitality & Food is de festivalvibe straks ook goed voelbaar op Sterrenlaan 10. “Het wordt een feest. We hebben straks een Crafted Foodcourt by Summa Plaza, waar alles draait om duurzaam boeren, slim produceren en (h)eerlijk eten. Van vegan hapjes en duurzame hamburgers tot vergeten groenten en eetbare insecten. Studenten van Summa Brood en Banket presenteren hun showstukken, daar zitten ook dit jaar weer pareltjes tussen. En in tenten buiten vinden we straks het Crafted Café, live muziek, technologische innovaties, werk van studenten van Summa Techniek, games, challenges en nog veel meer.” 

De derde locatie bevindt zich op het best bewaarde geheim van Veldhoven, de campus TechniekHuys De Run. Daar openen de deuren van Summa Wonen & Design en Summa Bouw. Astrid Jacobs van Summa Wonen & Design: “Crafted laat het potentieel zien van onze campus. Onze meubelmakers en interieuradviseurs etaleren hun afstudeerwerkstukken, mooie vormen van creatief vakmanschap. Bij Bouw is er een Doe-hal waarin het vak getoond en beleefd wordt. In de ochtend gaan bezoekende scholieren een soort Crazy 88 beleven, met spelletjes en opdrachten. Op ons bedrijfsevent leren we van inspirerende sprekers meer over Generatie Z en nieuwe interieurconcepten. Het gaat hier bruisen! De makers van de toekomst laten zien wat hun talent is.”

We doen het samen

Crafted wordt ook nu weer een bruisend festival. In de organisatie excelleren gedurende de hele dag studenten van onder meer de opleidingen Facilitair, Transport & Logistiek, ICT, Eventmanagement Marketing & Communicatie en Beveiliging. We brengen het echt samen tot stand, geen sector uitgezonderd. De drie locaties worden met live uitzendingen met elkaar verbonden. De dag begint met het bezoek van honderden scholieren van het voortgezet onderwijs, die met bussen van de ene naar de andere hotspot pendelen. Het vervoersplan wordt deze weken uitgewerkt door studenten van Summa Transport & Logistiek. De bezoekende scholieren zijn aanstormende talenten. Dat laten ze zien met het recyclingproject ‘afval wordt kunst’ en met een challenge meubels maken. Ook ontvangen we onze partners uit het bedrijfsleven en de overheden. Zo zijn er wethouders aanwezig die op de drie locaties awards gaan uitreiken in vier disciplines: duurzaamheid, innovatie, maatschappelijke impact en internationalisering. Uiteraard zijn ook ouders en andere familieleden, onze studenten, collega’s van het Summa College en inwoners van onze regio van harte welkom. Iedereen verdient het om te zien wat onze studenten hebben neergezet. Hester: “Op projectmatige wijze met elkaar dit soort concepten neerzetten. Daartoe zijn wij met elkaar in staat. En dat alles nu in eigen huis, op de scholen van onze studenten. Hún verhalen in hun eigen clubhuis. Heel bijzonder.”


Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag