De kracht van bbl-plus: snelheid en diepgang

Gepubliceerd op: 20 maart 2024

Onderwijs

KMWE is een toonaangevend maakbedrijf in de hightech industrie en al jaren vaste partner van Summa in het bbl-plus traject. Student Menno (18) volgt het traject en zit helemaal op z’n plek bij het bedrijf. “Ik blijf hier graag werken, dat komt door de collega’s, de uitdaging, het werk én de doorgroeimogelijkheden.”

Summa-College-KMWE-BBL-Plus-nieuws

Nieuwe aanwas van echte vakmensen

KMWE werkt aan complexe, op maat gemaakte producten in de techniek. Daar zijn goed opgeleide, gespecialiseerde vakmensen voor nodig. “Toen we naar de BIC-campus verhuisden, intensiveerden we onze samenwerking met onze buren Summa. De aanpak van het bbl-plus traject versnelt het leerproces en biedt een impuls aan de praktijkervaring. Deelnemers leren hier hoe wij werken en leren bij Summa de achtergrond en theorie. Die combinatie geeft een brede, stevige basis die perfect past bij de eisen van onze industrie. Het levert nieuwe aanwas op van echte vakmensen. De meeste bbl-plus deelnemers blijven na hun opleiding allemaal bij ons in dienst en klimmen vaak op naar hogere niveaus. Het traject is voor ons een waardevolle manier om nieuw talent te werven en ze aan ons bedrijf te binden.”

Bij KMWE staan leren en ontwikkelen hoog in het vaandel. “We zijn echt een leerbedrijf en zien de meerwaarde daarvan in. We hebben zo’n 30 vacatures openstaan en komen via dit traject met nieuwe werknemers in aanraking, dat is heel waardevol. Wij zien een stagiaire of bbl-plus deelnemer dan ook als volwaardig medewerker. Hij of zij draagt bij en dat wordt gewaardeerd. Ik denk dat wij ons heel bewust zijn van de waarde van onze bbl-deelnemers. Dat zie je bijvoorbeeld aan een aantal teamleiders en onze new business directeur; zij waren allemaal ooit bbl-student.”

Een persoonlijk perspectief

Menno (18 jaar) is met veel energie bezig aan het bbl-plus traject. Hij doet de opleiding Allround medewerker productietechniek verspanen. “Ik wist al vanaf de brugklas dat ik iets met techniek wilde gaan doen, het liefst verspanen. Ik ben na mijn vmbo bij een kleinschalig bedrijf gaan werken maar zat daar niet goed op mijn plek. Ik miste uitdaging en wilde graag naar KMWE, een bekend bedrijf in deze industrie. Ik ben gaan informeren, meldde mij aan voor het bbl-plus traject en was één van de gelukkigen die bij KWME mocht beginnen.”

“Nu sta ik gewoon aan een 5-assige machine, dat zie je niet bij ieder bedrijf. Ik word heel goed begeleid door mijn praktijkbegeleider William en alles is goed geregeld bij het Summa en KMWE . Bij Summa leer ik veel over techniek, bijvoorbeeld materiaaleigenschappen of gereedschap en bij KMWE leer ik in de praktijk. Ik mag af en toe meelopen op de afdeling; de plek waar ik uiteindelijk kom te staan. Zo krijg ik vast een voorproefje van wat ik kan verwachten als ik klaar ben met het bbl-plus traject. Ik blijf hier graag werken, dat komt door de collega’s, de uitdaging, het werk én de doorgroeimogelijkheden. Ik kan hier echt mezelf zijn en doen wat ik leuk vind.”

Meer weten?

Kijk op de bbl-plus pagina of neem contact op met Niels Douven via mail of telefoon: 0681906508 of Kevin Daly via mail of telefoon: 0646263994.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze