‘DE STAP naar gezonder’ kaart prestatiedruk aan

Gepubliceerd op: 30 november 2023

Life

Hoe vaak heb je het gevoel dat je ‘moet’ presteren en aan verschillende verwachtingen ‘moet’ voldoen? Het halen van goede cijfers, zo snel mogelijk een berichtje beantwoorden, bij ieder feestje aanwezig zijn, na je studie een goede baan vinden...

DE STAP naar gezonder

Zet DE STAP naar gezonder  

De campagne DE STAP naar gezonder is gericht op het vinden van een gezonde balans. De campagne wil studenten bewust maken dat niet altijd alles hoeft en dat het goed is om even een moment voor jezelf te nemen. Want wanneer moest jij voor het laatst echt helemaal niks?  

Er komt veel op je af  

Veel Summa studenten wilden graag praten over hun ervaringen. Wellicht herken jij jezelf in deze citaten: 

“Ik moest behoorlijk omschakelen van de middelbare school naar het Summa College. Vaak kom ik over of ik niet geïnteresseerd ben. Uiterlijk doet heel veel en het maakt uit wat voor een beeld een docent van je heeft. Je wordt beter behandeld als ze een goed beeld van je hebben.”  

“Ik ervaar wel druk. Ik zie mezelf nog als een klein meisje, maar mijn omgeving ziet mij als volwassen. Ik voel de hoge verwachtingen, over hoe ik alles regel bij het op mezelf wonen en bij het studeren.”     

‘Moet’ je ook echt alles?  

Het is goed om te weten dat je niet de enige bent die prestatiedruk ervaart. Al die sociale verplichtingen, groepsdruk én prestatiedrang zijn niet altijd even gezond. DE STAP naar gezonder houdt een spiegel voor. Hoeveel druk ervaar je op dit moment en ‘moet’ je ook echt alles?  

Pepijn van Peppen, Stagecoördinator & Zorgcoach, vertelt: “Wij vinden het belangrijk dat onze studenten lekker in hun vel zitten. Het is goed om hier bij stil te staan en met elkaar in gesprek te blijven. Wie zich goed voelt kan pas echt het beste uit zichzelf halen, op school en in het dagelijkse leven.”  

Handige tips   

Ga eens kijken op de website www.ikmoethimmelniks.nl. Daar kun je testen hoeveel prestatiedruk je zelf ervaart. Het is leuk om te doen en je krijgt ook praktische tips, maar je moet natuurlijk himmel niks! 

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze