‘De tijd vliegt’

Gepubliceerd op: 18 april 2022

Onderwijs

Toegegeven, het was wel even wennen; van het (theorie) onderwijs naar de praktijk. Maar wat heb ik een geluk. Want onder de hoede van sterrenchef Jermain de Rozario voel ik me als een vis in het water.

Summa Horeca - De tijd vliegt - Kim Bijnen

Als student aan de opleiding Leidinggevende bediening bij Summa Horeca in Eindhoven moest ik dit studiejaar een stageplek vinden. Vorig jaar was door corona in de soep gelopen. Dus mijn belang om een fijne plek te vinden, waar ik extra veel leer, was groot.

Waar zijn we zonder contacten? Dat is iets dat me al eerder opviel. Familie heeft een goede band met de Helmondse sterrenkok Jermain de Rozario. Die connectie leverde me een ticket op voor een kennismakingsgesprek. En wat een kennismaking was het…

Er was meteen een klik. Wat een fijne, bevlogen vakman is Jermain. Weet je, het leven gaat niet over rozen. Ik heb zo af en toe een goed gesprek met hem. Niet als baas en werknemer, maar meer als goede vrienden. En dan luistert hij, of adviseert. Dat voelt zo goed.

Ik ben in september in De Rozario aan de Markt in Helmond begonnen. En ik heb werkelijk geen seconde spijt gehad. De onderlinge sfeer in het restaurant is goed. De sfeer is echt relaxed.

Zo zijn er natuurlijk kledingvoorschriften. Maar de keuze wát ik aan doe is aan mij. Ik krijg ook volop de kans om te leren. En ja, ik heb hier ook last gehad van corona. Zo heb ik toen het restaurant dicht was geholpen met het inpakken van maaltijden, die door onze bezorger in de wijde omgeving werden afgeleverd.

Sinds de eetkamer weer beetje bij beetje open is, ben ik op de vloer aan het werk. Om ervoor te zorgen dat de tafels er strak uitzien. Dat alles netjes is. Kortom, dat het er piekfijn uitziet. En dat de gasten met egards worden ontvangen, het naar hun zin hebben.

De tijd vliegt. Het is alsof ik in het casino ben. Zo snel gaat het. Eigenlijk hoef ik maar zes uur per dag te werken. Maar het zijn bijna altijd langere dagen. Niet omdat het moet of zo, maar omdat het zo vanzelf gaat. Dat is toch geweldig?

Kim Bijnen is student Leidinggevende bediening bij Summa Horeca in Eindhoven. Ze blogt over haar ervaringen. Deze blog verscheen eerder in Misset Horeca.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze