Dit gaat over alle scheikundige dingen om je heen en dat vind ik leuk!

Gepubliceerd op: 15 mei 2023

Blogs

Mirte Backer, oud-student Allround laborant

Allround laborant testimonial Mirte Backer nieuws

"Om de opleiding Allround laborant te doen moet je onderzoekend, wetenschappelijk geïnteresseerd en nieuwsgierig zijn. Nieuwsgierig naar hoe het lichaam in elkaar zit en naar de hoeveelheid stofjes/bacteriën die ergens in zitten.

Tijdens de opleiding krijg je les in zowel de biologische als de chemische kant van het vak. Zelf vind ik de chemische kant interessanter. Het is leuk om stofjes en percentages te onderzoeken. Bijvoorbeeld hoeveel zout ergens in zit, hoe je een parfummetje maakt of hoeveel calcium of magnesium er in water zit. Zo kun je bepalen of het water drinkbaar is.

Tijdens de praktijklessen werk je soms aan projecten. Bijvoorbeeld onderzoeken hoeveel bacteriën op een voorwerp te vinden zijn. Ik koos ervoor om het stopknopje van de bus en de deuropening knop in de trein te onderzoeken. Uiteindelijk moesten we de berekeningen verwerken in een verslag waarin ook stond beschreven hoe we de proef hadden uitgevoerd. Heel leuk!"

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag