Dit was het ontwikkelfestival

Gepubliceerd op: 22 februari 2024

Events

Twee middagen vol inspiratie, kennisdeling en gezelligheid. Met vier schoolgebouwen, zes inspirerende sprekers en negenendertig praktische workshops, was het een evenement voor alle Summa-collega's waar we met trots op terugkijken.

Summa College - Dit was het ontwikkelfestival

Het afgelopen jaar werkte een team van collega's hard samen aan het samenstellen van een gevarieerd festivalprogramma, met als doel om collega's de kans te bieden om het Summa-ontwikkelaanbod te ervaren en onderling van elkaar te leren. Dat is in ieder geval zeker gelukt! Aan alles was gedacht en tijdens het rondlopen zag je alleen maar blije gezichten voorbijkomen.

Het podium is geopend

Kim Delfgaauw, HR-directeur Summa College, had afgelopen dinsdag de eer om de eerste spreker van het Ontwikkelfestival op de Sterrenlaan 4 aan te kondigen.  

Jelle Jolles, emeritus hoogleraar Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, mocht het spits afbijten. Vol passie en enthousiasme wist hij de ruimte te boeien en inspireren. “Leren is werk in uitvoering. Onze kennis verandert doordat de wereld verandert. Tenminste, als je hiervoor open staat. Ben je niet nieuwsgierig? Dan haal je niet uit de omgeving wat voor jou belangrijk is om jezelf aan te passen.” Een mooie boodschap om de middag te starten met kennisuitwisseling. 

Ontmoeting, reflectie, experiment, workshop en inspiratie

De omgeving voedt het brein”. Jelle Jolles vertelde over het belang om ons aan te passen aan een continu veranderende omgeving. Maar doen we dat wel genoeg? Of houden we nog te veel vast aan routines? Sprekers zoals Paul van Nunen, Astrid van Deelen, Niek van den Adel, Patrick van Veen en Marjon Bohré hebben ons gevoed met nieuwe prikkels, vragen en inspiratie over hoe we samen kunnen zorgen voor toekomstbestendig onderwijs voor alle studenten in deze regio.

Net als onze studenten, heeft ieder zijn eigen leerstijl. Daar waren de verschillende zones op ingericht. Zo leert de een beter bij een inspiratiesessie, de ander door hands-on aan de slag te gaan in een van de praktische workshops of door met collega's in gesprek te gaan bij de chillplek, hang-out of bij House of Bloom. Er was voor elk wat wils en we moedigden iedereen aan om te ontdekken wat voor hem of haar interessant was.

En natuurlijk, het zou geen festival zijn zonder heerlijke snacks en drankjes. Terwijl je van gebouw naar gebouw liep, kwam de geur van versgebakken poffertjes en appelgebak je tegemoet. En laten we de feestelijke mocktails niet vergeten. De foodcourt stond vol met foodtrucks met lekkernijen om van te smullen.

Ik wil mezelf wel eens ontmoeten in plaats van mezelf steeds tegen te komen
- Martijn Lucassen uit OMdenken

Bekijk ook deze sfeerimpressie

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag