“Docenten zijn goed gemotiveerd”

Gepubliceerd op: 16 juni 2022

Onderwijs

Niels loopt stage bij een grote producent van geur- en smaakstoffen.

Summa Laboratorium - proef - praktijk

Je kiest een beroep dat je tof vindt. Belangrijk is ook dat docenten je het vak goed kunnen leren. Bij de opleiding chemisch fysisch analist is dat het geval, zegt student Niels van Vechel.

Het zit er bijna op voor Niels, dit jaar studeert hij af. Hij loopt nu stage bij een grote producent van geur- en smaakstoffen voor onder meer parfums, wasmiddelen en levensmiddelen. Hij test en analyseert daar smaakstoffen. “Dit is wel een bedrijf waar ik in de toekomst zou kunnen werken”, zegt hij. “Ook in de voedingsmiddelenindustrie of in een onderzoekslaboratorium zou ik me thuis voelen. Met dit beroep is goed werk te vinden in de regio.”

Hulp

Het mooie aan de opleiding vindt Niels dat je veel zelfstandig werkt. “Je krijgt een stofje en vervolgens mag jij uitzoeken wat erin zit en hoeveel er van ieder bestanddeel aanwezig is.” Het betekent niet dat je aan je lot wordt overgelaten, verzekert hij. “Docenten helpen je altijd als het nodig is. Ze zijn gemotiveerd, goed in hun vak en kunnen dingen goed uitleggen. Fijn is ook dat ze de praktijk goed kennen.” 

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze