Drukbezochte open dag: ‘Maak een studiekeuze die bij je past”

Gepubliceerd op: 15 november 2023

Events

Push-ups, sit-ups en boomstammen rennend verplaatsen. “Weet je zeker dat je deze opleiding aankunt?” De docenten en studenten van de VeVa-opleidingen draaien er tijdens de sportles niet omheen. Ze praten met ouders en potentiële studenten en geven informatie over wat studenten leren op de opleiding. De potentiële studenten zijn nieuwsgierig en stellen veel gerichte vragen. Wie weet lopen zij hier binnenkort rond in uniform. Het is gezellig druk, zoals het druk is bij alle Summa-locaties die op zondag 12 november de deuren openzetten voor de open dag.

Open dag Summa College 12 november 2023

Op de juiste plek 

In Eindhoven moeten bezoekers al aan het begin van de straat parkeren bij locatie Furkapas. De veiligheidsopleidingen trekken veel bekijks en hebben over belangstelling niks te klagen. De bezoekers zijn vooral onder de indruk van de studenten in uniform. “Zie jij jezelf al in een uniform rondlopen of juist niet?" Vraagt een vader aan zijn zoon. Door de grote belangstelling kan de opleiding niet iedere student toelaten. De selectie is streng en met goede reden. Zo vertelt een VeVa-docent: “We vinden het belangrijk dat studenten op de juiste plek zitten. Het is een pittige opleiding. Studenten met fysieke beperkingen krijgen het zwaar, daar moeten we eerlijk over zijn.” 

Kiezen is moeilijk 

“Ik wil iets doen met mijn handen", vertelt een potentiële student aan een docent. Bij Bouwen, Wonen & Interieur in Veldhoven is het niet de eerste keer dat ze deze wens voorbij horen komen. Zelfs als een potentiële student weet dat hij of zij het liefste iets met de handen doet, is de keuze nog steeds enorm. Kies je voor bouwen, afwerken of inrichten? Docenten en studenten geven tijdens de open dag het advies om zich aan te melden voor een meeloopdag. Tijdens deze dag lopen bezoekers mee met een student. Ze kunnen al hun vragen stellen, krijgen een beeld wat voor een lessen worden gegeven en of ze zich op deze opleiding rond zien lopen. 

Summa is socialer  

Moet een potentiële student in regio Eindhoven wonen om een opleiding bij het Summa College te volgen? Zeker niet. Een docent vertelt dat hij tijdens de open dag verschillende gesprekken heeft gehad met mensen uit Limburg. “We hebben veel studenten uit Zuid- en Oost-Brabant en Limburg. We zijn een sociale opleiding. Niet alleen hebben we goed onderwijs, we kennen onze studenten. We ondersteunen bij het zoeken van een passende stageplek. Zo leren ze de omgeving kennen en bouwen ze een netwerk op.”  

Meer weten? 

Weet je nog niet helemaal zeker welke opleiding bij je past? Meld je aan voor een meeloopdag. In het activiteitenoverzicht zie je wanneer je bij welke opleiding een dag mee kunt lopen. Zet ook alvast zondag 28 januari in je agenda. Van 10.00 tot 15.00 uur staan de deuren van bijna al onze 23 gebouwen voor je open tijdens de open dag.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze