Drukbezochte open dag: ‘welke opleiding past bij mij?’

Gepubliceerd op: 29 januari 2024

Events

“Het was leuk dat je niet alleen informatie kreeg, maar dat je zelf ook dingen kon doen”, aldus een aankomende student.

Summa College - Open Dag - “Het was leuk dat je zelf ook dingen kon doen”.

Welke mbo-opleiding past bij jou? Deze vraag stond zondag 28 januari centraal tijdens het open huis bij het Summa College. Ouders en potentiële studenten konden heel de dag aansluiten bij voorlichtingspresentaties en bij vakgerichte opleidingen deelnemen aan demonstraties om een beter beeld te krijgen van wat ze kunnen verwachten. Op alle locaties was het lekker druk, vooral in de middag én we ontvingen veel derdejaars scholieren. Kortom: een geslaagde dag. 

“Het was leuk dat je niet alleen informatie kreeg, maar dat je zelf ook dingen kon doen”, aldus een aankomende student. Van pedicurebehandelingen en je haar laten doen, tot schilderen en latjes op maat zagen, er was op iedere locatie wel iets unieks te beleven. 

Proef de sfeer 

‘Ik wist al vanaf dat ik klein was dat ik bakker wilde worden', vertelt een potentieel student enthousiast. Het is fijn wanneer je weet welke opleiding bij je past.  

Studenten en docenten van Summa Brood & Banket vertelden vol passie over hun ambacht, gaven demonstraties over wat je leert op de opleiding en natuurlijk mocht iedereen ook even letterlijk de sfeer en lekkernijen proeven. De open dag was ook hét moment om vol trots te vertellen over de nieuwe, hypermoderne en energiezuinige bakkerijen. Dat betekent dat (potentiële) studenten nu gebruik maken van nieuwe lesmethoden, de dag goed beginnen in nieuwe kleding van Le Nouveau Chef én ze mogen werken met de nieuwste materialen. Dat smaakt naar meer!  

Summa is de reistijd waard 

Moet een potentiële student in regio Eindhoven wonen om een opleiding bij het Summa College te volgen? Zeker niet. Een docent vertelt dat hij tijdens de open dag verschillende gespreken heeft gehad met mensen uit Zuid-Brabant en Limburg. “Sommige studenten kiezen liever voor een opleiding in de buurt, zodat ze niet op kamers hoeven. Andere studenten kiezen ervoor om langer te reizen of gaan op kamers, omdat ze een opleiding bij het Summa College willen volgen. We zijn een sociale opleiding. Niet alleen hebben we goed onderwijs, we kennen onze studenten.”  

Meer weten? 

Weet je nog niet helemaal zeker welke opleiding bij je past? Meld je aan voor een meeloopdag. In ons activiteitenoverzicht zie je wanneer je bij welke opleiding een dag mee kunt lopen. Zet ook alvast donderdag 18 april in je agenda. Van 18.00 tot 20.30 uur ontdek je tijdens de informatieavond alles wat het Summa College te bieden heeft.  

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag