Summa-studenten ontvangen Jeugdlintjes

Gepubliceerd op: 21 november 2023

Onderwijs

Op maandag 20 november 2023 ontvingen jonge helden in het hele land een Jeugdlintje. In Eindhoven werd Summa-student Abdelaziz Hadda geëerd en in Helmond Summa-student Sterre van de Boogaard.

Summa College Jeugdlintjes 2023 nieuws

Wat is een Jeugdlintje?

Het Jeugdlintje is een waardering voor jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor de samenleving. Met het Jeugdlintje stimuleert elke gemeente jongeren om goed werk voor anderen te doen. Het gaat dan bijvoorbeeld om kinderen die langere tijd hulp bieden aan ouderen, zieken of eenzamen. Of jongeren die zich inzetten als vrijwilliger, een leven hebben gered of een actie hebben opgezet voor een goed doel, hun buurt of de maatschappij.

Abdelaziz Hadda (18 jaar)

Abdelaziz geeft al jaren boks- en conditielessen aan jongeren in zijn Eindhovense wijk. Iedere week maakt hij naast zijn drukke schoolschema 8 uur de tijd om de jongeren te trainen. Met een achtergrond in drie vechtsportdisciplines inspireert hij de jongeren en dient hij gelijk als voorbeeld. Ook tijdens de coronacrisis bood Abdelaziz de jongeren online lessen aan om ze bezig te houden. Met zijn studierichting Zorg en Welzijn bij het Summa College hoopt hij in de toekomst meer te kunnen betekenen voor de volgende generatie. 

Sterre van den Boogaard (21 jaar)

Summa College Jeugdlintjes 2023 Sterre van de Boogaard 2

Sterre van den Boogaard van Summa Veiligheid kreeg op 20 november 2023 in Helmond een Jeugdlintje uitgereikt door de burgemeester. Samen met medestudent Ruben Lindenhovius is ze bovendien genomineerd voor de prijs Brabander van het Jaar. Sterre en Ruben organiseerden Boots on the Ground, een loodzware wandeltocht (200 km) om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor oud-militairen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Met een groep studenten liepen ze vier dagen door weer en wind. Wil je dat Sterre en Ruben de titel Brabander van het jaar winnen?  Je kunt hier voor 4 december je stem uitbrengen.

Positieve bijdrage

Ken jij zo’n jonge held tussen de 6 en 18 jaar? Geef die alvast op voor het Jeugdlintje 2024 via www.eindhoven.nl/jeugdlintje, www.helmond.nl/jeugdlintje of via een andere gemeente.

Summa College Jeugdlintjes 2023 video Eindhoven

Bekijk de video van de uitreiking aan Abdelaziz.


 

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze