Ervaringsweek VSO en mbo

Gepubliceerd op: 14 december 2022

Onderwijs

Summa College ervaringsweek VSO 2023

In 2023 organiseert Summa College samen met het VSO de allereerste editie van de Ervaringsweek. Uit onderzoeken en gesprekken blijkt namelijk dat de overgang van VSO naar mbo beter kan. Om dat te bewerkstelligen hebben we met verschillende afgevaardigden een week opgetuigd waarin zowel leerlingen als docenten een uitgebreid kijkje bij elkaar in de keuken kunnen nemen.

Datum: 30 januari t/m 3 februari 2023.

De Ervaringsweek ‘de brug naar het mbo voor leerlingen met een specialistische ondersteuningsbehoefte’ 

De week is tweeledig. Enerzijds richt de week zich op de VSO leerlingen die de overstap maken naar het mbo. Het doel hiervan is dat ze kennismaken met het mbo en ervaren hoe de onderwijssetting is. Anderzijds richt deze week zich op docenten en medewerkers van het mbo en VSO. Het doel hiervan is dat er meer draagvlak komt in de samenwerking tussen mbo en VSO en dat zij kennismaken met elkaars werkwijze, visie en verwachtingen.

1. Voor leerlingen VSO: de meeloopdriedaagse
Leerlingen van het VSO lopen meerdere dagen op één locatie mee in een klas. Zo kunnen zij uitgebreid en op eigen tempo ervaren hoe het is om onderwijs te volgen op het mbo. 

De leerlingen lopen op maandag, dinsdag en woensdag (3 dagen) mee in een bestaande klas, gekoppeld aan een buddy (student). De dagen worden zowel opgestart als afgesloten samen met één van onze zorgcoaches. Daarbij hebben ze keuze uit alle scholen van Summa College. Deelname vindt plaats op basis van inschrijving. Wil je deelnemen, vraag er dan naar op jouw school.

2. Voor docenten VSO en mbo: meelopen en kennis en ontmoetingssessie
Meelopen

  • Op maandag, dinsdag en woensdag kunnen docenten en mentoren van het VSO een dag of dagdeel meelopen op het mbo.
  • Op donderdag en vrijdag kunnen docenten, mentoren en zorgcoaches van Summa College meelopen op het VSO.

Beide groepen krijgen op deze manier beter zicht op de didactiek en het pedagogisch klimaat op de andere school. Deelname vindt plaats op basis van inschrijving, waarvoor men per mail wordt uitgenodigd.

Kennis en ontmoetingssessie 
Tijdens de Ervaringsweek week is er ook ruimte voor kennisdeling en de ontmoeting tussen docenten van VSO en mbo. Hiervoor organiseren we een kennis en ontmoetingssessie.

Deze vindt plaats op woensdagmiddag bij Summa Plaza (Sterrenlaan 10) en start om 14.00 uur met twee sprekers. De middag sluiten we af met een netwerkborrel in restaurant Smmaak, het opleidingsrestaurant van Summa College. Meer informatie hierover volgt.

Ook hiervoor ontvangt men een uitnodiging. Wil je deelenemen maar heb je geen uitnodiging ontvangen? Neem dan contact op met Marieke Theeuwes - van Lierop via mampj.theeuwes-vanlierop@summacollege.nl.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze