Feestelijke opening Summa Fashion: Het begon met een droom

Gepubliceerd op: 26 januari 2024

Onderwijs

Twee weken geleden maakte de studenten voor het eerst kennis met de Fashion hotspot: Microstad.

Summa Fashion leefde dertien jaar naar dit moment toe. Dat vroeg om een feestelijke opening: studenten liepen rond in eigen fashioncreaties, bezoekers konden aansluiten bij een lunch verzorgd door studenten van Hospitality en Food en ze kregen een rondleiding door het gebouw.

De energie is ‘aan’

Na een warm welkom door Summa directeur Rianne Coppelmans trapte Luuk Visser, oud-student en directeur Microstad de opening af. Als directeur en medeoprichter zoekt hij altijd naar mooie samenwerkingen en nieuwe concepten. Hij ziet Microstad als een plek waar onderwijs en het bedrijfsleven samenkomen. “Het Summa College kwam ongeveer zeven jaar geleden weer op mijn pad. We zochten naar samenwerkingen en uitdagende opdrachten. Zo begon onze gezamenlijke reis langs allerlei gebouwen in Eindhoven. En nu staan we hier. De energie is redelijk ‘aan', van wat ik er nu al van mocht ervaren.”

In alle opzichten is Microstad een upgrade. Fashion is een creatieve opleiding waar een inspirerende omgeving bij hoort. Dat was zijn drijfveer om mee te helpen bij het bouwen van een vette plek. “Vandaag staan we hier bij Summa Fashion. Hiervoor zijn we vijf jaar aan het zoeken geweest. Er is geen één vakopleiding met een locatie zo groot als deze.” 

Samenwerken en innovatief zijn

Microstad is een inspirerende plek waar studenten kunnen onderzoeken, inspireren, blijven hangen en verbinden. Verbinden en ontmoeten, daar gaat het om bij het Summa College. Renate Reijmers, waarnemend lid CvB : “Ik wil met jullie een moment stilstaan bij wat we hier zien van Summa. In dit oude KPN-gebouw stonden ooit grote apparaten en die zijn er niet meer. Door samen te werken en innovatief te zijn maken we er iets nieuws van.”

Renate staat naast een paspop met een mooie jas, gemaakt van spijkerstof. Dan vertelt ze dat de jas gemaakt is van oude spijkerbroeken. “Een oud stuk textiel is een vod. De ‘V’ staat in mijn ogen voor vrijheid en verantwoordelijkheid. Ik zie dat studenten vrij zijn om te ontdekken wie ze zijn en een plekje in dit pand kunnen vinden waar ze graag werken. ‘O’ voor ontmoeting en ontvangen. Hier kunnen studenten, bedrijven en medewerkers samen mooie creaties neerzetten. En ‘D’ van duurzaamheid en daverend. Want waarom nu een vod? Met duurzame ideeën maakte onze student Joeri een nieuwe jas van oude spijkerbroeken.”  

Van rebelse tiener naar geroemd modeontwerpster

Oud-student Marlou Breuls sluit zich aan bij de verhalen van Luuk en Renate. Ze vertelde over haar reis van rebelse tiener naar succesvol eigenaar van modestudio House of Rubber. “Ik was heel creatief, maar ook tegendraads. Het Summa College heeft mij gevormd tot wie ik ben.”

Marlou had zich geen betere start van haar carrière kunnen wensen. “De basiskennis heeft mij zoveel gebracht. Ik had namelijk later op het Amsterdam Fashion Institute een streepje voor op klasgenoten zonder vooropleiding. Tijd die ik kon gebruiken om mijn identiteit als maker te onderzoeken. Ik heb vele prijzen in ontvangst mogen nemen en mooie grote samenwerkingen mogen aangaan.” Het waren niet de prijzen, maar de begeleiding van de Summa Collectie twee jaar geleden die de cirkel voor haar rond maakte.

Mieke Geutjes, teamleider Summa Fashion: Het begon met dromen over een inspirerende locatie, en met toewijding en hard werken blijkt dat dromen ook uitkomen. We gaan samen genieten van deze prachtige locatie!

 

 

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze