Flitsende fashionable racepakken

Gepubliceerd op: 15 juni 2022

Onderwijs

Studenten van Summa Fashion maken nieuwe racepakken voor de coureurs van Summa Automotive.

Summa Fashion - Racepakken maken

Het kostte heel wat gebroken naalden, maar de resultaten mogen er zijn. Vier studenten van Summa Fashion ontwierpen en maakten flitsende racepakken. De coureurs – studenten van Summa Automotive – zijn erg tevreden met de resultaten. Hier en daar wordt nog een kleine aanpassing gedaan en de logo’s van de sponsoren worden er nog opgestikt. Eén ding is zeker: de mannen komen er straks fashionable mee voor de dag op het circuit.

De Fashion-studenten maakten drie setjes van twee pakken; een voor de bestuurder en een voor de bijrijder. Sofie Bouwmans werkte eraan mee: “Ik vond ’t echt een uitdaging. Deze opdracht was totaal anders dan anders. Niemand van ons had zoiets ooit eerder gedaan en er was geen plan vanuit school. We hebben dus echt alles zelf gedaan en er veel van geleerd.”

Brandvertragende stoffen

Omdat autocoureurs niet zomaar iets aan kunnen trekken, waren er wel wat eisen waar de dames rekening mee moesten houden. Zoals lussen op het pak, waaraan een coureur in geval van nood uit de auto getrokken kan worden, of elastieken onder de voeten zodat de broekspijpen in de schoenen blijven. De ontwerpen werden besproken en bijgeschaafd, waarna er met behulp van de computer patronen van werden gemaakt. Daarna volgde er een proefmodel van katoen. De definitieve pakken zijn gemaakt van speciale en kostbare brandvertragende stoffen, die vanuit China werden ingevlogen. Zware stof, waar dus aardig wat naalden op sneuvelden. Maar ach, een bosje naalden minder maar straks rondjes kunnen scheuren in zulke coole pakken is alleen maar winst.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag