school

Forse financiële onderwijs-impuls voor Brainportregio

Gepubliceerd op: 29 maart 2024

Brainport

Het kabinet heeft donderdagmiddag besloten fors te investeren in de Brainportregio. Onderwijs en met name talentontwikkeling is een belangrijk onderdeel van dat plan. De investering in het onderwijs moet leiden tot meer technisch geschoold personeel met een mbo-, hbo of wo-diploma om tot en met 2030 vele duizenden vacatures in de hightech semiconductor (chips) industrie en aanleverende bedrijven in te vullen.

Forse financiële onderwijs-impuls voor Brainportregio

Tot met en 2030 komt voor het onderwijs 450 miljoen euro beschikbaar. Daarna investeert het kabinet jaarlijks nog eens structureel 80 miljoen euro per jaar.

De TU/e, Fontys Hogeschool en Summa College vinden het goed nieuws voor Nederland en voor Europa dat het kabinet samen met de regionale overheden heeft besloten om geld uit te trekken gericht op het versterken van het Nederlandse semicon-ecoysteem. Hiermee kan een grote stap gemaakt worden om de aantallen studenten in de technische disciplines flink te verhogen, op mbo, hbo en universiteit. 

De drie onderwijsinstellingen in de Brainportregio zien ernaar uit om samen met partners in de regio’s Twente, Delft en Groningen aan de slag te gaan om het nationale talentplan vorm te geven. Summa College, Fontys Hogeschool en de TU Eindhoven nemen als hofleveranciers voor de Brainportregio hierin natuurlijk hun verantwoordelijkheid.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze