Gouden Gard voor oud-studente Lisa

Gepubliceerd op: 05 juli 2022

Onderwijs

Lisa Matthijssen, oud-studente van Summa Brood & Banket wint de Gouden Gard.

Summa Brood & Banket - patisserie - gouden gard - Crafted - showstuk - Lisa

Lisa Matthijssen, oud-studente Patissier van Summa Brood & Banket, deed een paar jaar geleden een dappere uitspraak: "ooit wil ik de Gouden Gard winnen". En ze heeft het geflikt! De vakwedstrijden van de Vereniging Gouden Gard worden jaarlijks gehouden in het Miele Experience Center in Vianen. 

In het thema prehistorie werkte Lisa zeven uur lang hard aan een enorme blauwe dinosaurus van chocolade waarmee ze de jury overtuigde. Na afloop kon ze het nog niet echt bevatten: “Wow, dit is echt geweldig! Het moet echt nog even indalen. Met deze prijs ben ik echt, echt heel blij.” Niet alleen de jury was onder de indruk. Ook de volgers van de Gouden Gard op social media stemden Lisa naar de eerste plaats. Leuk detail: Lisa kreeg de Gouden Gard uitgereikt door Lotte Dierick, zij won in 2016 de Gouden Gard, en ook zij volgde de opleiding Patissier bij het Summa College.

Behalve Lisa was er meer succes. Janna van Eijk won met haar werkstukken in het thema Frankrijk de Bronzen Gard. Milou Jansen eindigde op de tweede plaats in de Talentenwedstrijd. De opdracht van de Talentenwedstrijd was: maak twee identieke taarten, die door een vak- en consumentenjury zullen worden beoordeeld op presentatie, gebruikte technieken, smaak en decoraties. Ook Milou volgt de opleiding Patissier. Janna is inmiddels afgestudeerd.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag