Hé, dat is een echte ei!

Gepubliceerd op: 20 juli 2022

Onderwijs

Studenten van Summa Horeca hebben voor Pasen 450 goed gevulde lunchboxen op de Eindhovense basisschool De Korenaar uitgedeeld.

Summa Horeca - Hé, dat is een echte ei!

“Hé, dat is een echte ei”, zegt een vrolijke kleuter als Kim Bijnen een van de lunchboxen op haar tafeltje zet. Kim is een van de studenten van Summa Horeca die voor Pasen 450 goed gevulde lunchboxen op de Eindhovense basisschool De Korenaar uitdeelde. Een mooie verrassing voor de kinderen, een leuke opdracht voor de studenten.

Eigenlijk zou de basisschool met Kerst al verrast worden met een lekkere maaltijd, maar corona gooide toen roet in het eten. Met Pasen kon er gelukkig weer iets meer. Instructeur Peter van den Broek van Summa Horeca is er blij mee. “Studenten van verschillende richtingen en niveaus hebben hier samen aan gewerkt”, vertelt hij terwijl vier studenten de boxen uitdelen in de klassen van de school. “Hier zijn studenten die worden opgeleid tot leidinggevende, gastheer of gastvrouw, maar op school hebben ook studenten van andere richtingen meegewerkt aan het samenstellen van de boxen. Die samenwerking in de horeca, bijvoorbeeld tussen keuken en bediening, is heel vanzelfsprekend. Dit is een mooie manier om dat in de praktijk te oefenen.”

Duurzame lunch

Net zoals Kim zit ook Fabiënne van den Broek in het eerste leerjaar van de niveau-4 opleiding tot leidinggevende bediening. “We hebben gekozen voor een lekkere, duurzaam samengestelde maaltijd, waarbij we natuurlijk rekening hebben gehouden met kinderen die bepaalde dingen niet mogen hebben”, vertelt ze. “In de box zitten een bruin broodje met kaas en komkommer, een krentenbol, een flesje water, een appel, een (écht) gekleurd ei en een doosje met een cherrytomaatje en een paar chocolade eitjes. Het is tenslotte Pasen!”

Berdi de Jonge, directeur van De Korenaar, is enthousiast over dit gezamenlijke initiatief. “Een mooie samenwerking”, zegt ze. “Binnenkort verzorgt de afdeling Facilitair van Summa hier een etentje voor een van de ouders van school. Ook als een soort praktijkoefening waardoor deze student toch een mogelijkheid heeft een praktijkopdracht uit te voeren in deze bijzondere tijd én leuk om op die manier eens een ouder van school te verwennen.”

Eet smakelijk

In groep 1-2 van juf Evelyn staan de boxen inmiddels op de door de kinderen gemaakte placemats. “Eet smakelijk”, zegt Lieke Xhofleer, tweedejaars student aan de opleiding tot zelfstandig werkend gastvrouw. En dat laten de kinderen zich geen twee keer zeggen. Lev gaat eerst met de krentenbol aan de slag en Lenn kiest voor de appel. Alhoewel, dat witte bakje vindt hij ook wel interessant. Daar zou wel eens iets heel lekkers in kunnen zitten.

Ook Jayden in groep 4 heeft zijn box inmiddels geopend. Joey Geerings, die in hetzelfde leerjaar zit als Fabiënne, is alweer op weg naar de volgende klas. “Ik heb wel honger”, zegt Jayden. “Dit ziet er wel heel erg lekker uit allemaal. Ik kan bijna niet wachten.”

Quarantaine

Bij groep 8 treffen de studenten een leeg klaslokaal. Juf Mannie heeft een beetje pech vandaag. Vanwege een coronabesmetting zit haar klas in quarantaine. “Geen probleem”, zegt de juf, die gelukkig een negatieve testuitslag had. “Ik ga de boxen even naar de kinderen thuisbrengen. Hebben ze toch nog een gezellige lunch.” Met dank aan de studenten van het Summa. “Geen dank hoor”, laat instructeur Peter nog weten. “Mbo’ers zijn doeners. Die doen niks liever dan zoiets. Ikzelf? Ik vind dit geweldig. Heerlijk, met onze studenten tussen die kinderen. En mooi dat we op deze manier iets goeds kunnen doen. Win-win heet dat volgens mij.”

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag