Huis van Sarah: met techniek maak je hét verschil

Gepubliceerd op: 05 maart 2024

Events

De voorstelling Huis van Sarah maakt studenten bewust van de rol die de technische installatiebranche speelt binnen bijvoorbeeld de energietransitie. Anders denken en anders werken is hierbij noodzakelijk. Maar waar begin je?

Huis van Sarah

De reis neemt het publiek mee naar het jaar 2025 en verder, waarbij 'Huis van Sarah' niet alleen een theatervoorstelling is, maar ook een poort naar het verkennen van de onbekende mogelijkheden en uitdagingen die de toekomst in petto heeft. Met verschillende invalshoeken en uitdagende vragen worden de grenzen van het denken opgerekt. Terwijl het publiek zich verdiept in de betekenis van de technologische vooruitgang, worden ze aangemoedigd om hun eigen rol in deze evolutie te overwegen. 

Huis van Sarah opent de deuren voor vakmensen in de installatiebranche. Of in ons geval voor aankomende vakmensen van de opleidingen Summa Elektro- & installatietechniek, Summa Engineering en Summa Bouw. De voorstelling maakt studenten bewust van de rol die de technische installatiebranche speelt binnen bijvoorbeeld de energietransitie. Anders denken en anders werken is hierbij noodzakelijk. Maar waar begin je? 
 

Wie is Sarah? 

Sarah is zwanger en brengt een kind op de wereld dat in 2070 nog volop in het leven staat. Maar welke wereld laten we achter voor dit kind? De energietransitie, circulaire economie, verstedelijking en digitalisering, zijn stuk voor stuk technologische ontwikkelingen met ingrijpende gevolgen voor de manier waarop we leven, wonen en werken.  
 
Sarah beseft dat de vakmensen in de installatiebranche hét verschil kunnen maken en voor een deel bepalen hoe de wereld er in 2070 uitziet. Huis van Sarah inspireert dé vakman en vakvrouw van nu en morgen. Want waar krijgen bedrijven en vakmensen straks mee te maken en welke manier van werken past daar het beste bij?  
 

Zaadje planten 

Wat de studenten van de voorstelling vonden? Ze werden in ieder geval uit hun comfortzone gehaald tijdens de voorstelling, ook al voelde dat voor een aantal studenten nog onwennig aan. En dat was ook precies de bedoeling.  
 
“We willen ervaringen meegeven om continue bewustwording te activeren en te stimuleren. Maar ook uitdagen om op een andere manier te denken over hun positie als vakman, wat ze vanuit hun positie doen en wat hun bijdrage is. Het doel was een discussie op gang te brengen en een zaadje te planten. Vandaag gaan we het probleem niet oplossen, maar op de lange termijn kunnen onze studenten het verschil maken,” zegt Guido van Eijk, practor Duurzaamheid & Energietransitie bij Summa en initiatiefnemer van het loopbaanprogramma. 

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze