JOB-monitor: geen verandering in waardering onderwijs ondanks corona

Gepubliceerd op: 20 juli 2022

Onderwijs

Studenten geven het Summa College een 6,7, terwijl de opleiding die ze volgen een 6,8 krijgt.

Summa College - JOB-monitor

Studenten geven het Summa College een 6,7, terwijl de opleiding die ze volgen een 6,8 krijgt. Deze cijfers zijn vrijwel gelijk aan die van twee jaar geleden. Dat blijkt uit de JOB-monitor 2022.

Corona heeft de waardering voor onderwijs en school niet negatief beïnvloed. Daar zijn we ontzettend trots op! Opvallend – en jammer – is wel dat beduidend minder Summa-studenten de vragenlijst ingevuld hebben. In 2020 deden 9.950 studenten mee (60 procent van het totaal aantal), nu waren dat er 7.900 (47 procent).

Geen corona

Was er geen corona geweest, dan waren de rapportcijfers voor Summa en opleiding hoger uitgevallen, als we de studenten mogen geloven. 43 procent van de studenten geeft in de JOB-monitor 2022 aan dat ze een (veel) hoger cijfer zouden hebben gegeven zonder corona, 55 procent zegt dat ze hetzelfde cijfer zouden hebben gegeven en 3 procent had een lager punt gegeven.

Cijfer voor eigen leven

Naast de gebruikelijke vragen over school en opleiding kende de JOB-monitor dit jaar 2 nieuwe vragen: de waardering voor online lessen en voor het eigen leven. Voor de online lessen geven studenten ons een 2,8 (op een 5-puntssschaal). Slechts 28 procent geeft aan (heel) tevreden te zijn. Hun eigen leven beoordelen de studenten met een 7,0. 69 procent geeft een 7 of hoger.

Resultaten per opleiding en team

De resultaten uit de JOB-monitor geven onderwijsteams en studentenraad inzicht in wat goed gaat en wat beter kan. Binnenkort kunnen we ook berichten over de vergelijking van de waardering voor ons onderwijs met die van andere instellingen en het landelijke gemiddelde.

Bekijk meer resultaten bij JOB.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag