Leerlingen Eckart College te gast bij Summa Engineering

Gepubliceerd op: 15 april 2024

Summa-docent Vincent Pothuizen vertelt over een bijzondere dag met Summa-studenten en leerlingen van 't Eckart College.

Summa Engineering VDL on Tour 2024 nieuws

"Het is donderdagmiddag 11 april 2024. Een derdejaars groep leerlingen was, samen met Danny Muis, docent Biologie van het Eckart College, te gast bij Summa Engineering op de TU-Campus in Eindhoven. De firma VDL had hen, na een bedrijfsbezoek, met de VDL bus naar het Summa College gebracht. 

Speciaal voor onze gasten zijn twee Techniek-workshops verzorgd. Een workshop duurzaamheid en een workshop Elektronica (De Smiley). Eerstejaars Summa studenten Tom Everaerts en Tim Jacobs hebben samen, grotendeels zelfstandig, de workshop Elektronica verzorgd. Een knappe prestatie van beide heren! 

Het was geweldig mooi om te zien hoe de leerlingen van het Eckart College heel natuurlijk en makkelijk communiceerden met Tom en Tim. Tim is zelfs oud-leerling van het Eckart College! Tim vond dit heel erg leuk. Enkele leerlingen van het Eckart College zeiden dat ze het gaaf vinden dat Tim nu een student is, op weg om Engineer te worden. Erg inspirerend! 

Het was een inspirerende en vooral ook actieve middag. Een prachtige gelegenheid om op deze manier jongeren (Summa) actief te zien in het inspireren van jongeren (Eckart) Op deze manier dragen zij een mooi steentje bij aan jongeren kennis te laten maken met enkele van de vele smaken in de techniek.

Niet alleen de jongeren vonden het een zeer geslaagde middag. Ook docent Danny Muis slaakte een kreet van blijdschap, toen ook hij geslaagd was in het assembleren van de elektronische Smiley. 

Tot groot genoegen van zijn leerlingen, waarvan de meeste van hen eerder klaar waren dan de docent! Zo zie je maar weer, het succes voor een succesvolle toekomst ligt in de handen van de jeugd!"

Vincent Pothuizen

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze