Luchtvaartstudenten maken vliegende start

Gepubliceerd op: 20 juli 2022

Onderwijs

Les in een echte werkomgeving, recht tegenover de ingang naar je droombaan? Voor studenten van Summa Luchtvaartdienstverlening is dit realiteit.

Summa Luchtvaartdienstverlening - Luchtvaartstudenten maken vliegende start  - opening schoolgebouw

Direct bij de ingang staat hij: de Summair, de mock-up van een Airbus 330. Als je er in loopt, waan je je in een echt vliegtuig. De stoelen, gangpaden, tv-schermen, handbagageruimtes, het keukentje: alles is exact zoals in een echte Airbus. Zelfs het toilet is aanwezig. De Summair is het stralende middelpunt van de leslocatie van Summa Luchtvaartdienstverlening, waar 197 studenten leskrijgen.

Verrijking

Mark Botter, head of Consumers & Real Estate van Eindhoven Airport en Henk Slagt, lid college van bestuur Summa College openden het pand officieel met het doorknippen van een lintje met een ‘anderhalvemeterschaar’. “De plaats waar Summa nu lesgeeft, was vroeger gewoon P1, een parkeerplaats”, zegt Mark Botter. “Aanvankelijk was ik wat sceptisch over de komst van studenten hier. Wat komt er over de vloer, gaan de studenten voor overlast zorgen? Maar het pakt fantastisch uit. De studenten zijn een verrijking, ze brengen extra leven en gezelligheid. We zijn hartstikke blij dat Summa hier lesgeeft.”

Elkaar nodig

Veel studenten doen werkervaring op bij Viggo Group, de luchtvaartdienstverlener op Eindhoven Airport. “Het is super dat de studenten zo dichtbij zitten”, aldus Hans-Bart Olijhoek, operationeel directeur bij het bedrijf. “We hebben elkaar nodig. Daarom zijn we blij dat we met veel creativiteit toch veel studenten een stageplaats kunnen bieden ondanks corona. Want als straks alles weer redelijk normaal is, hebben we ze keihard nodig. Mooi vind ik ook dat studenten continu in hun rol zijn doordat ze uniformen dragen. En die mock-up, dat is echt geweldig gedaan.”

Meerwaarde

Over die mock-up zijn ook de studenten erg enthousiast, weet docent Soner Çiftci. “Door corona is het nu behelpen, maar studenten hebben het liefst zoveel mogelijk les in het vliegtuig. We kunnen er levensechte situaties nabootsen. Een accubatterij die in brand vliegt, iemand die vast komt te zitten op het toilet, mensen die agressief worden, noem maar op. Het is een echte meerwaarde.” Dat vindt ook Henk Slagt. “Een vliegtuig als klaslokaal, recht tegenover de plek waar je droombaan is. Mooier onderwijs kun je niet krijgen als student, ze stralen ook echt. Als je onderdeel uitmaakt van de campus waar je gaat werken, leer je ook sneller. Dit is hoe onderwijs hoort te zijn.”

Video en podcast

Bekijk hieronder ook de video die van de opening gemaakt is. En luister naar de speciale podcast die gemaakt is tijdens de opening. Met onder andere Henk Slagt, Stijn Steenbakkers, Hans-Bart Olijhoek en Mark Botter. Luchtvaartdocenten Mark Dekkers en Soner Çiftci maken wekelijks een podcast over de luchtvaartdienstverlening. Die vind je onder meer op Spotify onder de titel ‘ Ready for take-off’.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze