Mbo als goede basis voor het hbo

Gepubliceerd op: 23 mei 2018

Onderwijs

Anna legde bij het Summa College een goede basis en leert nu verder op het hbo.

Summa Zakelijke dienstverlening - mbo als goede basis voor het hbo - Juridische dienstverlening

Anna behaalde haar diploma voor de mbo-opleiding Juridisch administratief dienstverlener. Vervolgens ging ze de opleiding HBO-Rechten aan de Juridische Hogeschool in Tilburg volgen. “Het is wel moeilijker, maar zeker haalbaar.”

Anna vindt het fijn dat ze al een basis heeft gelegd met haar mbo-opleiding; dat scheelde bij de start. Ze zit in de klas bij haar oud-klasgenoten Lisa en Angela, die ook de overstap maakten naar het hbo. Anna: “Tuurlijk is het fijn om bekenden om je heen te hebben, maar zeker niet noodzakelijk. Het is ook leuk om nieuwe mensen te leren kennen."

Sfeer

De sfeer is op de Juridische Hogeschool volgens haar wel heel anders dan op het Summa College. Er zijn minder samenwerkopdrachten dan op het mbo, maar iedereen helpt elkaar graag. “De lessen vind ik minder schools dan op het mbo”, zegt Anna. “Als je er wilt zijn, dan ben je er. Anders blijf je gewoon thuis. Je mist dan wel meteen een hoop informatie uit de werkcolleges, dus de meeste studenten zitten vaak gewoon in de les.” Motivatie is volgens Anna het allerbelangrijkst om na het mbo door te gaan naar het hbo. Ze werd meteen lid van het promoteam van de Juridische Hogeschool. Daarmee geeft ze voorlichting over haar studie. Dit deed ze eerder ook voor haar opleiding bij het Summa College. Door haar werkzaamheden voor het promoteam voelt ze zich extra betrokken bij haar studie. 

Aandenken

Voordat Anna naar het hbo ging, liep ze haar eindstage bij het gerechtshof in Den Bosch. Ze had er een hele leuke en leerzame tijd. Na afloop van haar stage mocht ze er fulltime vakantiewerk doen. Van het geld dat ze daarmee verdiende, heeft ze een leuke auto gekocht. Een mooi aandenken aan deze tijd. Anna is goed op weg!

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag