"Mbo’ers denken praktischer"

Gepubliceerd op: 15 november 2018

Onderwijs

Na een meeloopochtend bij Fontys besloot Marly door te studeren.

Summa Zakelijke dienstverlening - Mbo’ers denken praktischer

Eigenlijk wilde ze na haar mbo-opleiding gaan werken, maar een meeloopochtend bij Fontys Hogeschool deed haar anders besluiten. Nu studeert Marly Rijkers human resource management (HRM) op het hbo.

Marly begon na haar vmbo bij Summa aan de opleiding verzorgende IG. “Door knieproblemen was het werk in de zorg helaas lichamelijk te zwaar voor me. Op advies van Summa heb ik een test gedaan; directiesecretaresse bleek een goed alternatief voor me te zijn.” Ze stroomde in op niveau 3, maar dat was te makkelijk voor haar. “Ik kon gelukkig snel overstappen naar niveau 4.”

Ritme
De studie en vooral de stages bevielen Marly. Ze wilde dan ook gaan werken na haar opleiding. Maar het liep anders. “Summa organiseerde een meeloopochtend bij Fontys. Ik ben naar HRM gegaan, omdat ik in de opleiding directiesecretaresse een aantal HR-vakken had die ik leuk vond. Na de ochtend bij Fontys besloot ik door te studeren. Ik dacht: nu kan het, nu zit ik in het studieritme.”

Praktisch
De opleiding is pittig, zegt ze. Veel lesstof, moeilijkere taal dan op het mbo. “Ik merk dat de havisten makkelijker leren en sommige dingen al gehad hebben. Aan de andere kant zijn wij mbo’ers veel praktischer.” Ze geeft een voorbeeld. “We ontwikkelen voor een bedrijf nu een wervingscampagne voor nieuw personeel. De havisten in ons team willen alles zelf uitdenken, terwijl wij zeggen: we kunnen het ook vragen, kijken hoe anderen het doen en daarvan leren.”

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag