METAVAK: hét vakevent voor de metaalindustrie

Gepubliceerd op: 31 oktober 2023

Events

Derdejaars allround plaatwerkers, allround lassers en allround constructiewerkers van Summa Techniek bezochten de vakbeurs METAVAK in Gorinchem. Voor veel studenten ging er een compleet nieuwe wereld voor hen open. Het was geweldig om eens bij elkaar in de keuken te kijken en te ontdekken dat het vaak anders, beter, sneller of makkelijker kan.

Studenten van Summa Techniek bezochten de METAVAK vakbeurs

Vakevent voor de hele metaalindustrie 

Op 10, 11 en 12 oktober vond in de evenementenhal in Gorinchem hét nationale vakevent plaats voor metaalbewerking. De beurshal was omgetoverd tot een plein vol met de laatste technieken en innovaties op het gebied van metaalbewerkingsmachines, gereedschappen en lasapparaten. Er was zoveel, dat je bijna niet meer wist waar je moest kijken. 

Om meer te leren over de mogelijkheden binnen de metaalbewerking, konden de studenten plaatsnemen in het kennistheater. Hier gingen ze dieper in op belangrijke thema's, zoals digitalisering, robotisering en automatisering.  

De kracht van netwerken 

Het vakevent was meteen een mooie kans om te netwerken. METAVAK bood samen met Metaalunie een vacaturewand voor studenten en professionals in de metaalbewerking. De wand stond vol met stageplaatsen en banen voor studenten die klaar of bijna klaar zijn met de opleiding. Het bezoek aan de vakbeurs ging hierdoor om meer dan alleen leren. De derdejaars studenten ervaarden wat netwerken is en wat het ze kan brengen. 

Leerzame dag 

Hoe zij METAVAK hadden ervaren? Er ging een wereld voor ze open. Aan het einde van de dag gaven verschillende studenten aan dat ze op de beurs veel bedrijfsnamen en machinenamen herkenden. Bij het leerbedrijf praten ze tijdens de lunchpauze vaak over het aanschaffen van nieuwe machines. Nu konden ze kennismaken en vragen stellen aan de leveranciers. 

Q-fin schuurmachine 

Tijdens het practicum op school gaan studenten aan de slag met professionele machines, die ze ook in het werkveld gebruiken. Het is de beste manier om in de praktijk oefenen wat je in de lessen hebt geleerd. Q-fin stelt een schuurmachine beschikbaar bij Summa Techniek. Het gaat om een semi-automatische schuurmachine, waarmee studenten het gesneden plaatwerk kunnen ontdoen van bramen en een mooie oppervlaktestructuur kunnen toevoegen.  

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag