Mounir Toub's geheime recept: olijvencake met opgeklopte feta en veel liefde

Gepubliceerd op: 06 maart 2024

Onderwijs

Chef-kok en televisiepersoonlijkheid Mounir Toub doet als ondernemer twee dingen; koken en praten. Gisteren deelde hij zijn passie met studenten van Summa Plus tijdens de landelijke Week zonder Vlees. Als onderdeel van dit smakelijke initiatief leidde de televisiekok een workshop waarin de leerlingen de kunst van het bakken van een olijvencake met opgeklopte feta ontdekten.

Met zijn kenmerkende flair en passie nam chef-kok Mounir Toub de deelnemers mee op een smaakvolle reis door de wereld van het bakken. Hij onthulde zijn geheim voor het maken van een perfecte olijvencake, benadrukkend dat het bakken van heerlijk en voedzaam voedsel zonder vlees verrassend eenvoudig kan zijn.

Liefde is het geheim

"De Week Zonder Vlees is een geweldige gelegenheid om te ontdekken hoe creatief en bevredigend plantaardig koken kan zijn. Het recept komt uit een van mijn kookboeken, dus ik vind het ontzettend leuk om de leerlingen mee te nemen in mijn wereld. Koken met goede producten en het allerbelangrijkste…met liefde is het geheim. Dan wordt alles lekker, met of zonder vlees”, legde Toub uit. "Gezond eten staat voor mij gelijk aan lekker eten en dat is wat ik de leerlingen mee wil geven. Deze olijvencake is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar draagt ook bij aan een duurzamere en gezondere levensstijl."

Feestelijke proeverij

Tijdens de workshop werden de deelnemers aangemoedigd om vragen te stellen, tips te delen en vooral te genieten van het gezamenlijke kookproces. De gebakken cakes worden morgen op Summa Plus uitgedeeld in een feestelijke proeverij. "Samen koken, net als samen eten is een manier om mensen te verbinden en bewust te maken van de keuzes die ze maken in hun dagelijkse voeding”, merkte Toub op, “deze twee ingrediënten zijn het belangrijkst van allemaal.”

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze