Nog even oriënteren tijdens de informatieavond

Gepubliceerd op: 19 april 2024

Iets met techniek, iets creatiefs of misschien toch iets binnen hospitality & food? De eindexamens staan voor de deur en daarmee wordt het tijd voor de laatkiezers en de studenten die bevestiging zoeken, om een studiekeuze te maken.

Gisteravond openden bijna al onze 26 scholen hun deuren voor kiezende studenten. Onze enthousiaste studenten en docenten stonden klaar om iedere opleidingsvraag te beantwoorden.  

Een enthousiaste aankomend student kwam naar de informatieavond omdat hij de overstap van het hbo naar het mbo wil maken. Hij vertelt: “Ik heb mijn hbo-propedeuse behaald en ik ben benieuwd naar wat jullie voor mij kunnen doen. Ik kan hbo wel aan, maar zit daar niet op mijn plek. Ook hoor ik goede verhalen over het mbo. Op dit moment wil ik vooral weten of de opleiding Facilitair dienstverlener iets voor mij is. Nu weet ik dat ik een versneld traject kan volgen. Dat lijkt mij interessant en het is zeker een goede optie." 
 
Anders dan verwacht 
Een informatieavond is voor bezoekers fijn om sfeer te proeven én om van onze studenten te horen hoe ze de opleiding ervaren en wat ze allemaal doen.  

“Op dit moment studeer ik bij Gilde Opleidingen. Ik kwam naar de informatieavond voor meer informatie over de business opleidingen, maar eigenlijk vind ik sport heel leuk. Bij een andere opleiding hoorde ik dat ik dan in het buitenland moest stagelopen. Dat wilde ik niet. Nu hoor ik dat het bij Summa Sport en Bewegen anders is. Ik ga nog wel kijken naar de business opleidingen, maar wil ook een dagje meelopen bij Sport en bewegen.” 

Enquête  
Na de informatieavond vroegen we bezoekers om een enquête in te vullen. Met een gemiddelde score van 8,3 kijken we terug op een mooie avond. Hopelijk hebben we veel oriënterende studenten weer een stapje verder geholpen bij het maken van hun studiekeuze.  

Meer weten?  
Wil je naast de informatieavond meer weten over de voorlichtingsactiviteiten van het Summa College? Bekijk hier ons aanbod.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze