Oud-student nu chef-kok bij sterrenzaak

Gepubliceerd op: 07 juli 2022

Onderwijs

Oud-student Rob van der Veeken is chef-kok bij Michelin restaurant de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven.

Summa College - Summa Horeca - Karpendonkse hoeve - Rob van der Veeken

Hij wist het op jonge leeftijd al zeker: ik word kok. Eten staat symbool voor gezelligheid, verwennerij en creativiteit. Oud-student Rob van der Veeken is chef-kok bij Michelin restaurant de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven. “Werken vond ik leuker dan naar school gaan maar de schooltijd is erg nuttig geweest. Je leert er de basis en ze helpen je met het bereiken van je doelen.” Wat die basis is? Onder andere: snij- en bereidingstechnieken, sauzen kunnen maken en vis fileren. “Uiteindelijk moet je van elk product weten hoe het in elkaar zit en wat de beste bereidingswijze is. Het duurt wel een paar jaar voordat je dat in de vingers hebt.” Hij volgde ook lessen richting patisserie en suikertechnieken.

'Keihard werken', dat is vaak de eerste gedachte bij het werk van een kok. En dat klopt ook wel volgens Rob, maar: “we maken mooie dingen en hebben daar plezier in. Elke dag komen gasten met goede zin naar het restaurant en wij mogen ze verwennen”. Hij heeft wel eens een staande ovatie gekregen van zijn gasten. Die waren enorm onder de indruk van zijn koningskrab met een suikerhulsje en appelschuim. “Het grootste compliment dat je kunt krijgen.”

Rob is nu ook leermeester en heeft verschillende studenten in zijn keuken staan. Waaronder een niveau 2 student van Summa Horeca. Is het werken in een Michelin restaurant voor iedereen mogelijk? “Ja hoor. Ik was ook niet de beste student met de hoogste cijfers maar met hard werken kun je ver komen.”  

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze