Samenwerkingsovereenkomst Transport & Logistiek

Gepubliceerd op: 01 september 2023

Brainport

Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) en Summa ondertekenden deze week een overeenkomst waarmee ze hun kennis en kracht bundelen. Er wordt al jaren samengewerkt, naar met het nieuwe convenant zijn alle contacten nu geformaliseerd. Het nut en de noodzaak zijn hoog.

Samenwerkingsovereenkomst Transport & Logistiek

Het gaat uiteraard om een win-winsituatie:

  • Jongeren worden zo tijdens hun opleiding beter voorbereid op een toekomst in de wereld van transport en logistiek.
  • Bedrijven in de sector krijgen medewerkers die beter passen bij wat ze nodig hebben.

 We gaan elkaar vinden en versterken. We gaan innovatieve onderwijsconcepten ontwikkelen, de begeleiding van studenten optimaliseren en ons gezamenlijk inspannen om jongeren te interesseren voor de sector. Dat laatste, de instroom van nieuw talent, is van groot belang. De wereld verandert, wij móeten meebewegen. Dat kunnen we samen beter dan alleen. De samenwerking houdt onder andere in dat jongeren vier dagen in de week bij leerbedrijven in de regio Brabant en Zeeland werken via STL, en één dag in de week bij het Summa College hun mbo-opleiding volgen. De looptijd van het convenant is drie jaar.

Studenten op de juiste plek

Op woensdag werd er ondertekend bij het Summa College op de Sterrenlaan. Aan tafel twee partijen met veel overeenkomsten als het gaat om kennis, innovatiekracht, ambitie en duurzame intenties. Chris van Bokkum, directeur-bestuurder a.i. van STL: “Vanuit de overtuiging dat ieder talent telt, gaan we nog meer dan voorheen studenten laten landen in een passende opleiding, sector en beroep. Het Summa College is een toonaangevende onderwijsinstelling in de regio voor beroepen in transport en logistiek. Ik ben er trots op dat STL leerlingen bij erkende leerbedrijven in de regio gaat detacheren. Dat is een mooie mijlpaal die verdere continuïteit biedt aan de relatie die de organisaties met elkaar hebben opgebouwd.” Renate Reijmers benadrukte het belang van de samenwerking voor zowel de leerwegen BOL, BBL als LLO. “Wij willen bij het Summa College dat studenten tijdens hun opleiding de beste skills leren die nodig zijn in het bedrijfsleven. Ik verheug mij op het ontwikkelen van nieuwe manieren van lesgeven en op mooie leerwerkplekken. Ik ben ervan overtuigd dat we hiermee zorgen voor een verhoging van de kwaliteit van onderwijs en een betere aansluiting bij het bedrijfsleven.”

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag