school

Schoolmotivatie: maak van school een feestje!

Gepubliceerd op: 31 januari 2024

Life

Er is meer in het leven dan studeren. Wekelijks publiceren we een artikel met informatie die op of buiten school belangrijk voor je kan zijn. Dit keer: dankzij deze tips ga je met een glimlach naar school!

Summa College Life motivatietips maak van school een feestje nieuws

Vroeg uit je lekkere warme bed komen, soms kan school best wel zwaar voelen 😉 Maar maak je geen zorgen, we staan voor je klaar! We willen dat je elke dag met een grote glimlach naar school gaat en vol energie jouw schoolavontuur beleeft. Daarom hebben we een paar handige motivatietips voor je verzameld. Laten we samen zorgen dat school een feestje is!

1. Leuke doelen stellen 

Doelen stellen klinkt misschien serieus, maar kan ook leuk zijn! Daag jezelf uit met kleine doelen, zoals “Deze week wil ik een 8 halen voor dat vak!” of “Ik ga de beste presentatie ooit geven in de klas!” Als je je doelen bereikt, vier dan ook je successen. Geef jezelf een high-five of maak een klein dansje. Of trakteer jezelf op iets lekkers of leuks. Super goed gedaan!

2. Volg je passie! 

Ontdek waar je van houdt en laat het stralen! Hou je van dansen, gamen, bakken of ben je gek op mode? Wat je passie ook is, probeer het te betrekken bij je schoolwerk. Schrijf bijvoorbeeld een dansversie van je les of bedenk de perfecte ingrediënten voor een heerlijke cake. Een onderwerp voor een presentatie of tijdschrift/moodboard kun je ook aan je passie linken. School wordt een stuk leuker!

3. Vind schoolvrienden! 

Met de juiste vrienden wordt school fantastisch! Zoek naar mensen met dezelfde interesses en hobby's als jij. Samen lachen, brainstormen voor projecten of gewoon ontspannen tussen de lessen door. Met leuke vrienden vliegt de schooldag voorbij!

4. Trakteer jezelf! 

Verwen jezelf af en toe! Als je een goed cijfer haalt of een moeilijke taak afrondt, beloon jezelf dan met iets leuks. Trakteer jezelf op je favoriete snack, ga lekker uit eten met vrienden of geniet van een relaxte tijd met je favoriete serie. Dat heb je verdiend!

5. Positieve energie 

Een positieve houding trekt leuke dingen aan, maar zeker ook klasgenoten en anderen! Als je je wat minder voelt, zet dan je innerlijke positiviteit aan. Zeg tegen jezelf: "Ik ben geweldig!", "Ik ga deze uitdaging rocken!" of "Vandaag wordt een topdag!" Geloof ons, positieve energie werkt magisch!

6. Vraag om hulp, je staat er niet alleen voor! 

Soms lijken schoolproblemen onoverkomelijk, maar onthoud dat je er niet alleen voor staat! Vraag gerust om hulp als je iets niet begrijpt. Iedereen binnen jouw opleiding is er om je te steunen en te helpen.

We hopen dat deze motivatietips je inspireren om elke dag met een grote glimlach naar school te gaan! School is een geweldig avontuur als je er het beste van maakt. Dus zet die glimlach op je gezicht, maak van school een feestje en wees de ster die je bent!

 

 


Summa College Life Celeste klein

Dit artikel is geschreven door

Celeste Koenen
Communicatie, Summa College

Wil je mij mailen? Dat kan via content@summacollege.nl

 


Wil je meer van dit soort verhalen? Volg Summa op Insta of bekijk de Life pagina.

 

 

 

 

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag