Spaanse uitwisseling: “Het is hier koud!”

Gepubliceerd op: 04 december 2023

Onderwijs

Meer zelfvertrouwen, beter Engels praten en uit je comfortzone stappen. Dat leren studenten tijdens de uitwisselingsweek bij de opleiding Sociaal Werker. Vorige week opende onze gastgezinnen hun deuren voor de komst van 12 Spaanse uitwisselingsstudenten. We blikken terug op een week vol spanning, kou en mooie herinneringen.

Terugblik op Spaanse uitwisseling met studenten opleiding Sociaal Werker

Goede eerste indruk 

“Mijn moeder hier, ze is de beste. Vanochtend gaf ze mij vanilleyoghurt!”, vertelt Elisa, een van de studenten uit Terrassa, Spanje. Ze zijn niet veel gewend. In hun stad leven veel mensen in armoede en hebben ze minder middelen en mogelijkheden tot hun beschikking. Daardoor waren de studenten onder de indruk van hoeveel wij reizen met het openbaar vervoer, hoe luxe ons schoolgebouw is en hoe mooi en schoon de straten worden bijgehouden.  

“Het is hier veel comfortabeler dan bij ons in Terrassa. Jullie zijn heel vriendelijk en ik voelde me meteen welkom bij mijn gastouders. Ik zou hier willen leven, omdat alles beter is. Terrassa is een drukke stad met veel geluidsoverlast. Hier is het groener, schoner en veel rustiger. Alleen het weer is hier minder”, lacht Elisa. 

Kennismaking met de Nederlandse cultuur  

In een korte tijd wilden onze docenten en studenten zoveel mogelijk van onze cultuur laten zien. Vooral omdat de Spaanse studenten nog niet eerder in het buitenland zijn geweest. Van het volgen van een les en het meelopen op de stageplek van onze studenten, tot een ontdekkingstocht door Amsterdam en een city tour door Eindhoven. Het programma werd extra bijzonder doordat het ineens begon te sneeuwen. Er werd veel gelachen, en de studenten maakte volop foto's en video's. Dit zijn herinneringen die niemand gaat vergeten. 

Wat maakte de meeste indruk? 

Volgens de Spaanse studenten maakte vooral de kou en sneeuw veel indruk, maar ook de vriendschappen die ze tijdens de uitwisseling hebben gemaakt. Sommige Spaanse studenten maakten zelfs al plannen om in de zomer terug te komen. 

Bijzondere en onvergetelijke ervaring 

Onze docenten en studenten hebben enorm genoten van de openheid, nieuwsgierigheid en leergierigheid van de Spaanse uitwisselingsstudenten. Het was een onvergetelijke ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is. 

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag