Succesvolle roadshow mbo-sociaal werk

Gepubliceerd op: 22 juni 2023

Brainport

Op 21 juni vond de Roadshow Sociaal Werk Nederland en Summa Sociaal werk plaats. Het doel? Het Stagepact “De kracht van de mbo-sociaal werker” regionaal onder de aandacht brengen bij werkgevers, gemeenten en het onderwijs. We streven ernaar om samen voor meer stageplekken, bewustzijn van de kennis en talenten van de mbo-sociaal werker én een betere aansluiting tussen het mbo en het werkveld te zorgen.

Summa College - Roadshow mbo sociaal werk

Het belang van mbo-social werk

Tijdens de Roadshow zijn er verschillende activiteiten uitgevoerd om dit doel te bereiken. Roy de Vries, docent Summa Sociaal Werk, presenteerde de middag. Het belang van meer stageplekken en de gevolgen van het gebrek aan continuïteit in personeel voor de maatschappij kwamen aan bod. Ook werd het belang van diversiteit en inclusiviteit voor organisaties zichtbaar gemaakt én werd benadrukt dat stagiaires ook toekomstige medewerkers zijn. Hierbij werden verschillende succesverhalen gedeeld en werd geïnformeerd over subsidiemogelijkheden bij stages.

Boeiende discussies

Naast het informeren, lag de focus ook op het activeren van betrokken partijen. Zo kwamen er verschillende stellingen voorbij aan de debattafel, zoals: ‘de gemeente moet organisaties verplichten om mbo stagiaires aan te nemen’ en ‘stagevergoeding voor de mbo student moet verplicht worden en even hoog zijn als bij hbo studenten’. 

Om werkgevers te betrekken bij het onderwijs werd er gewerkt aan de ontwikkeling van een concept voor regionale stagepools. Op deze manier streven we naar meer banen en stageplaatsen voor mbo-sociaal werkers en studenten en een betere aansluiting tussen opleiding en de werkvloer. 

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze