Summa College wint duurzaamheidsprijs

Gepubliceerd op: 08 december 2023

Onderwijs

Het Summa College heeft op 8 december 2023 de stimuleringsprijs ‘Kickstarters’ gewonnen; een nationale prijs voor mbo-scholen op het gebied van duurzaamheid.

Summa College duurzaamheidsprijs 2023 nieuws

Dat gebeurde tijdens het mbo-symposium Duurzaam Denken & Doen in Den Bosch. Het is de eerste keer dat deze stimuleringsprijs is uitgereikt. Rijn IJssel uit Arnhem/Wageningen werd tweede. ROC Midden Nederland uit de regio Utrecht eindigde op de derde plaats.

Bestuurder Renate Reijmers is trots dat haar onderwijsinstelling direct hoog scoort op dit thema. “We maken met ons duurzaamheidsprogramma een mooie vliegende start. Deze prijs geeft een enorme boost aan alle gedreven collega’s die binnen het Summa College met dit thema bezig zijn.”

De jury van de Kickstarters-prijs had lovende woorden over de ‘gedegen’ aanpak van het Summa College rondom duurzaamheid. Duurzaamheid is één van de vijf pijlers van de strategie van Summa College. Er is een ambitieus programma opgesteld om structureel en Summa-breed de komende jaren grote stappen te zetten op het gebied van duurzame vernieuwingen.

“Daarbij gaat het niet alleen om het verduurzamen van gebouwen, maar ook om het verankeren van duurzaamheid in het onderwijs. Het gaat verder dan alleen milieuaspecten”, verduidelijkt Reijmers: “We kijken ook naar de sociale kant van duurzaamheid, naar gelijkheid en inclusiviteit. Vanwege de klimaatverandering en de polarisatie zetten we daarom breed in op dit thema.”

De stimuleringsprijs is een initiatief van de Coöperatie Leren voor Morgen. Deelnemende scholen worden beoordeeld op de mate van duurzaamheid binnen de school op het terrein van onderwijs, de praktijk, de bedrijfsvoering en de integrale benadering daarvan. In totaal deden acht mbo-scholen mee in de categorie Kickstarters.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag