Summa-studenten herdenken slachtoffers Holocaust

Gepubliceerd op: 31 mei 2023

Onderwijs

Ruim 50 studenten van de opleiding Sociaal werker zijn eind mei gestart met het bijzondere project Namen en Nummers. Samen met andere inwoners van Eindhoven zullen zij de Holocaustslachtoffers uit de stad herdenken.

Summa College Namen en Nummers project Sociaal werk nieuws

Persoonlijke naambordjes

Onder begeleiding van theaterdocent René Hildesheim en Jeroen Neus hebben de studenten eerst persoonlijke naambordjes gemaakt ter nagedachtenis aan een slachtoffer.

Vervolgens zullen de studenten projecten bedenken om mensen in de wijken te betrekken bij de herdenking van Namen en Nummers op 3 september 2023. De opleiding Sociaal werker bevindt zich in het Vonderkwartier, de wijk waar op 3 september ook de herdenking plaatsvindt. Deze wijk was destijds de thuisbasis van veel Joodse Eindhovenaren die zijn weggevoerd. Tevens bevindt de huidige synagoge zich in het Vonderkwartier.

Meer weten over Namen en Nummers?

Namen en Nummers is een online herdenkingsmonument waar je actief aan kunt bijdragen. Op de website namenennummers.nl vind je de namen van 104.000 joden en hun voormalige woonadressen in Nederland. Het zijn de mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog de Holocaust niet hebben overleefd vanwege hun joodse afkomst. Namenennummers.nl heeft als doel om te laten zien wat dit getal werkelijk betekent: 104.000 unieke mensen met elk een eigen verhaal.

Op de website kun je de naam van een door de Nazi’s vermoord persoon kiezen en een online gedenkpagina voor hem of haar te maken. Dit kun je doen door een naambordje te maken en een kort verhaal over of voor die persoon te schrijven. Samen kunnen we ervoor zorgen dat hun verhalen niet vergeten worden.

Wil je meer weten over dit project? Ga dan naar Verhalis.

 

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag