school

Summa Transport & Logistiek zet stappen

Gepubliceerd op: 27 maart 2024

Onderwijs

De logistieke sector is altijd volop in beweging. Maar ook de school die deze specifieke arbeidsmarkt bedient, staat bepaald niet stil! We kunnen mooie ontwikkelingen delen die op dit moment spelen binnen Summa Transport & Logistiek, waarbij opvalt dat we steeds intensiever samenwerken met organisaties in onze regio. Een opsomming.

Summa College Transport Logistiek bij DHL nieuws

We wonnen een award!

Op 9 maart was Summa Transport & Logistiek aanwezig bij het Ambassador Event van Logistiekelingen bij ‘t Boshuys in Best. Logistiekelingen zet zich in om de (voor vele onbekende) sector logistiek op de kaart te zetten en mensen te enthousiasmeren voor deze prachtige sector. Wij dragen wij hier graag ons steentje aan bij! Als verrassing mocht Johan Ribberink als vertegenwoordiger van onze school de Partner Award Logistiekelingen 2024 in ontvangst nemen. We vielen in de prijzen en daar zijn we enorm trots op.

Op bezoek bij toonaangevende bedrijven

We waren met studenten op bezoek bij DHL Supply Chain in Weert en bij Prodrive op Ekkersrijt in Son. In Weert wordt op 250.000 m2 alleen voor ASML gewerkt: wat een indrukwekkende hallen. Er lopen hier zelfs getrainde honden rond die airport cargo controleren op explosieven (zie foto). Mooi om te zien hoe divers de activiteiten zijn binnen de logistieke wereld. Op Ekkersrijt werden we verrast door Prodrive, een super innovatief bedrijf met onder meer zelfrijdend logistiek vervoer in de warehouses. We hebben hier veel internationaal personeel ontmoet.

WorldSkills Netherlands

We waren aanwezig op de LOB-stand van Transport & Logistiek bij de mbo-wedstrijden van WorldSkills Netherlands, in de Brabanthallen in Den Bosch. Een leuk en belangrijk evenement waar we samen met het Sectorinstituut Transport en Logistiek veel studenten enthousiast heb gemaakt voor onze branche. Dat deden we onder meer met de Load and Road-games: een experience ontwikkeld voor vmbo-scholen. Een volle lading aan informatie, activiteiten en plezier! Dankzij Van Uden-Beks Transport konden we gebruikmaken van een kooiaap (een meeneemheftruck).

Zonder jou geen logistiek

Om meer jongeren te enthousiasmeren voor een carrière in de logistiek, is onlangs een campagne gestart: zonder jou geen logistiek. Onze school participeert. Met een aantrekkelijke website, sociale media en game worden jongeren direct en via hun ouders verleid tot een studiekeuze in de logistiek. Doel is om de sector meer zichtbaar en positief te presenteren en daarmee aantrekkelijk te maken voor toekomstig personeel.

In gesprek met de sector

We bezochten de Multimodaal Transport Expo, waar verladers, vervoerders, expediteurs en andere stakeholders uit de multimodale supply chain elkaar konden ontmoeten. We spraken met vertegenwoordigers van Topsector Logistiek en Lean & Green NL over mogelijke verbindingen op het gebied van onderwijs. Ook waren er workshops over onder meer slagkracht, efficiëntie, digitale logistieke processen, duurzaam vervoer en multimodaal goederenvervoer. Mooi dat kennis en ontmoeten naadloos in elkaar overliepen

Nieuwe leidinggevenden gediplomeerd

We feliciteren onze nieuwste leidinggevenden, die de training bij Summa & Bedrijf succesvol hebben afgerond. Ze zijn klaar om bij ASML 5L aan de slag te gaan. Deze professionals zijn nu nóg beter uitgerust om hun teams naar succes te leiden. Bedankt aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes en speciale dank aan ASML voor de samenwerking!

Een nieuw platform: de logistieke tafel

We worden met elkaar steeds slimmer in het aantrekken en opleiden van nieuwe medewerkers in de logistiek via BBL, zij-instroom en reguliere instroom. Toch zijn meer inspanningen nodig. Het Summa College en het Sectorinstituut Transport & Logistiek (STL) nodigen toonaangevende bedrijven op 23 april uit voor een inspirerend diner in restaurant Smmaak, op Summa Plaza. We lanceren een nieuw platform: de logistieke tafel. Zo zorgen we voor een sterker logistiek fundament in onze regio. Ons doel: filosoferen over een brede logistieke tafel waarin we elkaar structureel helpen. Het gezegde: alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.

Summa College Transport Logistiek 2024 collage

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze