Summa trots op wereldkampioene Janna van Kooten

Gepubliceerd op: 12 februari 2024

Events

Het was een enorme stunt zondag tijdens het WK Zwemmen in Qatar. Summa-studente Janna van Kooten won met de Nederlandse estafettezwemsters verrassend goud op de 4x100 meter vrije slag.

Summa College - Apothekersassistent - wereldkampioen zwemmen - Janna van Kooten

Samen met Kim Busch, Kira Toussaint en Marrit Steenbergen versloeg Janna regerend wereldkampioen Australië. Het brons ging naar Canada.

De vier wisten na afloop niet wat ze moesten zeggen. 'We hebben gelachen, gesprongen en gejuicht. Iets heel zinnigs kwam er volgens mij niet meer uit', zeiden de vrouwen over de eerste seconden na hun gouden optreden.

Als Janna (19) niet in het water ligt, volgt ze de opleiding tot apothekersassistente bij Summa Zorg & Welzijn in Eindhoven. “Ik maak op het Summa College gebruik van de Topsportregeling. Mijn opleiding is afgestemd op mijn trainingsdagen en wedstrijden”, legt Janna uit. “Ik vind het oprecht leuk om naast het zwemmen met school bezig te zijn. Ik vind het belangrijk om op een vrije middag of in het weekend even iets anders te doen. Even het zwemmen los te laten. Ik heb echt fijne docenten. Als ik vragen heb, kan ik videobellen. En mijn mentor Linda Baeten komt weleens kijken bij de trainingen.”

Wie Janna nog op het WK in actie wil zien: dinsdag staat de 200 meter vrije slag op het programma. En donderdag staat ze aan de start van de 4 x 200 meter vrije slag.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag