school

Terugblik op een onvergetelijk avontuur

Gepubliceerd op: 08 april 2024

Events

Onze Skills Heroes zijn tijdens de huldiging in het zonnetje gezet. Daarmee is de editie van 2023-2024 voor de meeste studenten afgesloten. Wil je nog even nagenieten of ben je benieuwd naar de sfeer tijdens dé grootste mbo-vakwedstrijden van Nederland? We blikken in de aftermovie terug op het harde en geconcentreerde werk van onze toppers, de LOB-Experience (waar wij een mooie bijdrage aan mochten leveren) en natuurlijk de enthousiaste reacties op het podium van Skills The Finals.

Aftermovie van Skills Heroes 2023-2024

Aftermovie Skills the Finals 2023-2024

 

Aanmelden voor editie 2024-2025 

Denk je na het kijken van de aftermovie: hier moet onze opleiding ook aan meedoen? Dat kan! Je kunt je opleiding nog aanmelden tot 14 april.

Waarom meedoen aan Skills Heroes? 

  • Studenten van afgelopen jaren zijn razend enthousiast, ook als ze geen podiumplek behalen. De ervaring is onvergetelijk. 
  • Het is een supergaaf en waardevol traject en de finale dagen zijn een hele belevenis. 
  • Bewijs: Een aantal opleidingen zijn afgelopen maart bij de Skills The Finals komen kijken. Zij hebben zich meteen aangemeld! 

Skills Heroes in een notendop 

Onze helden laten via voorrondes op school en kwalificatierondes op diverse mbo-instellingen zien wat zij in hun mars hebben om zo tijdens Skills The Finals de beste van Nederland in hun vakgebied te worden.  

Naast het wedstrijdelement focussen wij ons ook op persoonlijke ontwikkeling. Via intern georganiseerde bijeenkomsten en diverse workshops leren studenten van elkaar, maar leren ook zichzelf beter kennen. Want zo'n finaleplek is natuurlijk harstikke leuk, maar bij ons draait het om de reis en niet om de prijs. 

LOB-Experience  

Skills The Finals is met ruim 60 (!) vakwedstrijden een podium voor vakmanschap en talent. Tegelijkertijd is het een mooi moment voor jongeren om rond te kijken, vragen te stellen en zich te oriënteren op hun eigen loopbaanontwikkeling. Naast de vakwedstrijden bood Skills The Finals namelijk ook LOB Experiences aan waar de VO-leerlingen en andere geïnteresseerden beroepen konden ontdekken, zien, ervaren en beleven. De LOB-Experience was onderverdeeld in negen verschillende werelden met ruim 90 activiteiten.  

Leuk om te weten: het Summa College heeft dit jaar samen met de organisatie van Skills Heroes de LOB-experience nieuw leven ingeblazen.  
 
Voorafgaand aan Skills The Finals maakten de jongeren een test om hun interesses in kaart te brengen. Eenmaal op het event konden ze beroepen ‘uitproberen’ die paste bij hun interesses en kwaliteiten. Na het evenement werden ervaringen besproken in de klas en werden uitkomsten gebruikt voor het loopbaandossier. 

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze