Transport & Logistiek in beweging

Gepubliceerd op: 10 februari 2023

Onderwijs

Summa College T&L in beweging 2024 nieuws

Summa Transport & Logistiek is volop in beweging. Leren wordt leuker én zinvoller als we bezig zijn in de praktijk, met interessante partners. Drie highlights van de afgelopen week.

Hightechbedrijf ASML en het Summa College gaan veel vaker samenwerken. Zo gaat hun personeel aan de slag bij onze technische opleidingen en kunnen leerlingen meer en meer terecht binnen het bedrijf. Executive vicepresident Manufacturing Andries Hofman van ASML en voorzitter Laurent de Vries van het College van Bestuur van het Summa College hebben op 1 februari hun handtekening gezet onder de overeenkomst waarin de samenwerking is vastgelegd; nieuws erover verscheen in diverse media. We doen al veel samen, maar gaan de verbindingen nog veel meer uitbreiden. Een win-winsituatie voor ASML, Brainport én onze studenten! Overigens: er verscheen een prachtige nieuwe film over wat we al deden in het recente verleden. Een prachtige opleiding bij hen intern en wat zijn we blij met de mooie woorden van onze BBL-studenten Kevin en Tolga.

Bijzonder onderzoek
Vierdejaars studenten hebben een bijzonder onderzoek uitgevoerd. Vorige week presenteerden ze de uitkomst aan docenten van Summa Welzijn, Summa Zorg & Summa College Maatschappelijke Zorg. In het onderzoek stond het structureren van het magazijn- en voorraadbeheer centraal. Dankzij onze studenten is er een verbetertraject in gang gezet waardoor de processen beter gaan verlopen. Wij zijn trots op onze studenten; op hun onderzoek én op de samenwerking.

Challenges voor Hanos
En dan waren er ten slotte challenges voor Hanos. De eindpresentaties verliepen uitstekend, met diverse verbetervoorstellen van wie er eentje al geïmplementeerd is. Leermomenten lagen vooral op het procesmatige vak: data verkrijgen en communicatie. De studenten hebben veel geleerd, de opdrachtgever ook.

Mooie ontwikkelingen; op naar meer waardevolle verbindingen die de regio én natuurlijk ons onderwijs verrijken.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag