Valentijnsdag: aan de slag!

Gepubliceerd op: 07 februari 2024

Life

Er is meer in het leven dan studeren. Wekelijks publiceren we een artikel met informatie die op of buiten school belangrijk, handig of leuk voor je kan zijn. Dit keer: verras je valentijn zonder dat het je veel geld kost.

Summa College - Life - Valentijsdag - aan de slag

Ik zou er een heel cynisch verhaal van kunnen maken, 14 februari, Valentijnsdag. Het zoveelste commerciële verzinsel dat is komen overwaaien uit Amerika, na eerdere bijzondere dagen als Vaderdag, Moederdag en recenter Halloween. We timmeren heel het jaar dicht met gedenkwaardige momenten, trekken massaal onze portemonnee, cadeauwinkels, boekwinkels, lingeriewinkels en bloemenwinkels varen er wel bij. Nog even en geen dag is meer een gewone dag, fietsend door de regen, wortelstamp op je bord – het leven zoals het bedoeld is. De dag van de Overbuurman, de dag van de Cavia, een dag in het teken van de Winterjas. Ik kan niet wachten.

Maar nee, laat ik er positiever in staan en het fenomeen omarmen. Een dag die gaat over de liefde, zodat we ons er allemaal bewuster van zijn dat van elkaar houden niet vanzelfsprekend is. Een dag om de ander te laten weten hoeveel je hem of haar waardeert. Veel mensen zullen zeggen: ik hoef geen extraatje, doe normaal, voor mij is het iedere dag belangrijk om liefdevol te zijn. Maar stiekem… Stiekem is het toch heel erg leuk om even extra aandacht te krijgen op 14 februari. Van je vriend of vriendin, of van die geheime aanbidder die mogelijk ooit zijn of haar identiteit prijsgeeft.

Hoe kun je jouw geliefde verrassen? Een weekendje Parijs zal voor de meeste studenten financieel gezien geen optie zijn. Maar dat betekent niet dat je niet kunt uitpakken op deze dag van de liefde! Geen smoesjes! Laten we samen kijken naar enkele creatieve ideeën.

 

Hoe ga jij je geliefde verrassen?

Het gaat er vooral om dat je samen wat leuks doet; al ga je samen een uur joggen, winkelen of ergens wat drinken. Het zou zomaar kunnen dat je mij de dag erna wilt bedanken; mijn naam staat onder dit verhaal. Voor veel meer advies over de liefde ben ik ook beschikbaar! ;)

  • Een handgeschreven brief. Neem even de tijd om een oprechte handgeschreven brief te schrijven. Dus niet die laptop aan, pak pen en papier! Vertel je geliefde waarom je van hem/haar houdt en wat je zo bijzonder aan hem/haar vindt. Je hoort wel eens van brieven die zestig jaar later opduiken. Zo bijzonder zijn ze kennelijk. Zo’n brief belandt niet in de papierbak. Doe je best!
  • Samen eten. Boek ergens een tafeltje; er zijn betaalbare restaurants en opties voor als je een keer wilt uitpakken. In plaats van uit eten gaan, kun je echter ook samen een heerlijke maaltijd bereiden. Een geweldige manier om quality time door te brengen en juist als je nog geen sterrenkok bent kun je samen lachen in de keuken. Het gaat helemaal niet om de kwaliteit van wat er op je bord ligt! Gebruik het internet! Er zijn genoeg recepten voor de beginnende kok. Kaarsjes aan, lekker muziekje op. Tip: ook leuk om je ouders eens mee te verrassen. Maar dat is weer een ander verhaal.
  • Digitale mixtape. Wij maakten vroeger cassettebandjes of we gingen een cd branden. Wat een tijden. Tegenwoordig is het allemaal wat makkelijker. Maak een digitale afspeellijst op Spotify, met jullie liedjes of met nummers waar je partner van houdt. Zoetsappig, cliché, maar wel een blijvende herinnering aan jullie verbondenheid en je laat je partner zien dat je de nodige moeite hebt gedaan. Binnen een half uur zijn alle vrienden van jouw partner jaloers, want het nieuwtje over jouw romantische aard wordt natuurlijk gedeeld via de socials. Punten scoren!
  • Fotocollage. Verzamel foto's van jullie mooiste momenten en maak een prachtige fotocollage. Persoonlijk, liefdevol - een mooi gebaar. Uitprinten kan, of gebruik een van de tientallen websites die speciaal hiervoor gemaakt zijn. Binnen een paar dagen ontvang je een poster om aan je geliefde te geven. Maken jullie samen ook veel filmpjes? Dan kan een videomontage ook leuk zijn; zet wat beelden achter elkaar in een simpele app, eindig met een leuke boodschap en deel je film. Gewoon een simpel gebaar.
  • Filmavond thuis. Creëer een gezellige filmavond thuis met de favoriete film van jullie beiden. Popcorn erbij, wat lekkers te drinken. Ja, de bioscoop kan natuurlijk ook! Maar die filmavond is extra romantisch, een intieme avond zonder de drukte in zo’n filmzaal.
  • Bloemetje. Een simpel gebaar is al leuk; een mooie roos of een boeketje. Een kaartje erbij natuurlijk, met een liefdevolle boodschap waarover is nagedacht. Ik geef mijn vrouw dit jaar overigens een bos rozen van LEGO. Die dingen verwelken nooit.

Je kunt ook op een veld gaan liggen en samen naar de sterren kijken, maar mijn gevoel zegt dat de praktische ideeën jullie meer aan zullen spreken. Ga ervoor, maak deze Valentijnsdag onvergetelijk voor jou en je geliefde!

Het Valentijnsfeest zoals we dat vieren, dankt zijn ontstaan aan een klein vers van Geoffrey Chaucer (1380-1382). Maak er indruk mee komende woensdag :) 

For this was on seynt Volantynys day
Whan euery bryd comyth there to chese his make

 

 


Summa College Life Perry klein

Dit artikel is geschreven door

Perry Vermeulen
Communicatie, Summa College

Wil je mij mailen? Dat kan via content@summacollege.nl

 


Wil je meer van dit soort verhalen? Volg Summa op Insta of bekijk de Life pagina.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze