Van het vwo via de marine naar de Metal Factory!

Gepubliceerd op: 10 juni 2024

Onderwijs

Summa College 20240529-Caitlin den Dekker n

Met haar vwo-diploma op zak, lag voor de destijds 18-jarige Caitlin den Dekker uit Eindhoven de weg naar de ‘uni’ open. Waar de meesten niet kunnen wachten om het studentenleven te betreden, slaat bij Caitlin op dat moment de paniek toe. “De universiteit trok me totaal niet, al die theorie en niet geheel onbelangrijk; ik had geen idee wat voor opleiding ik wilde doen!”

Ze besloot een tussenjaar te nemen om te onderzoeken wat ze wilde gaan doen. “Nee, mijn ouders waren hier in eerste instantie niet zo niet blij mee. De voorwaarde voor mijn ‘jaartje er tussenuit’ was dat ik in ieder geval wel íéts ging doen. Dus haalde ik in dat jaar mijn Wiskunde-B certificaat. Handig, want het versterkt mijn keuzeprofiel nog verder”, benadrukt ze, “en in dat jaar heb ik me ook nog aangemeld voor de marine. Ik hoor mijn moeder nog zeggen: ‘ga maar naar de marine’. Dat heb ik een week volgehouden”, lacht ze, “ik ben in die week vier keer flauwgevallen. ‘Niet geschikt’ zullen we maar zeggen. Mijn ouders vonden het na dat avontuur ook wel genoeg.”

Metal muziek

Wat in dat jaar wel duidelijk werd, is haar liefde voor metal muziek. “Drie jaar geleden zocht mijn tweelingzusje een basgitarist. Heel impulsief zijn we diezelfde middag nog naar de muziekwinkel gereden en heb ik een basgitaar gekocht. En dat bleek ik leuker te vinden dan gedacht. Het gaat me best goed af”, vertelt Caitlin. Een understatement, want het gaat zo goed, dat ze in september start bij The Metal Factory van Summa. 

Juiste pad

Haar grote voorbeelden in de muziekscene zijn de bands Jinjer, Meshuggah, Gojira. “Ja, dat is best harde muziek”, klinkt het bijna verontschuldigend. “Mijn vader was vroeger echt een metalhead, ik vond het als kind toen verschrikkelijke muziek. Maar nu ben ik helemaal om, de sfeer tijdens concerten is fantastisch”, benadrukt ze. “En dat ik nu ga starten op de Metal Factory maakt het helemaal bijzonder. Ik heb het gevoel dat alles op zijn plek valt. Het heeft uiteindelijk twee jaar geduurd, maar ik ben er van overtuigd dat ik de juiste keuze maak. Veel mensen snappen mijn keuze helemaal niet, want ‘wie gaat met een vwo-diploma op zak nu mbo doen’, hoor ik om de haverklap. Maar het gaat erom wat ík wil, wat mij gelukkig maakt. En ik merk dat dit het juiste pad is.” En in de toekomst? “Dan ga ik op wereldtournee met mijn band”, lacht ze. “Maar realistisch gezien zou ik het al geweldig vinden om muzieklessen te geven aan kinderen. Hoe leuk is het om je passie over te brengen.”

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag