Van mbo naar hbo, van student naar docent

Gepubliceerd op: 16 juni 2022

Onderwijs

Oud-student keert terug bij opleiding Beveiliger als docent.

Summa College - Summa Veiligheid

Na een aantal jaar als beveiliger te hebben gewerkt, besloot Jasper Groothelm om docent te worden. En niet bij zomaar een school maar bij Summa Veiligheid; dezelfde plek als waar hij zelf zijn opleiding heeft gevolgd. Hij had er een plezierige schooltijd met goede docenten die over veel praktijkervaring beschikken. Zo’n docent wil hij nu ook zijn. “Ik wil theorie ondersteunen met verhalen uit de praktijk. Studenten vinden het altijd erg leuk om mijn ervaringen in het werkveld te horen.” 

Na zijn afstuderen bij Summa Veiligheid kon hij blijven werken op zijn stageplek Center Parcs. Ook heeft hij een tijdje bij Eindhoven Airport gewerkt. Om zijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten is hij een hbo-opleiding gaan doen: Integrale veiligheidskunde. Dat ging niet zomaar met zijn niveau 2 diploma, maar na het maken van een 21+ test werd Jasper toch toegelaten. En nu is hij dus docent. “Het is een goede combinatie van praktijk en op inhoudelijk niveau met het vak bezig zijn.” 

Jasper begon ooit met een ICT-opleiding maar maakte deze niet af. Toen maakte hij een studiekeuzetest en bezocht hij de Onderwijsbeurs. Daar was zijn keuze voor de opleiding Beveiliger snel gemaakt. “Het is een mooi beroep. Je bent bezig met dienstverlening, gastvrijheid, mensen en hun veiligheid.” En nu mag hij zijn kennis en ervaring overbrengen op de volgende lichting beveiligers.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag