Van student naar docent Software developer

Gepubliceerd op: 08 februari 2024

Onderwijs

"De basis van ICT leerde ik van de beste leraar, mijn vader. Hij deed veel met computers en ik keek altijd graag mee. Toen ik oud genoeg was, mocht ik zelf het een en ander uitproberen. Nu hoop ik dat ik mijn studenten net zo enthousiast kan maken."

Van oud-student naar docent software developer, maak kennis met Anass Salhi

"Uit mijn beroepskeuzetest kwamen de beroepen ICT’er en tuinman. Mijn vader had namelijk niet alleen een passie voor computers, maar ook voor zijn moestuin. Ik heb altijd naar hem opgekeken. Nu hoop ik dat ik mijn studenten op dezelfde manier kan inspireren." 

Anass Salhi was nog niet zo heel lang geleden student bij Summa ICT. Hij is teruggekomen; niet meer in de schoolbanken, maar als docent bij de opleiding Software developer. Anass wil meer jongeren met een passie voor ICT motiveren om de opleiding tot Software developer te volgen.

Kansen pakken 

Het leek Anass altijd wel leuk om voor de klas te staan. "Ik liep als ICT’er stage in het onderwijs. Daar merkte ik al dat ik het onderwijs interessant vond. Ook mijn vrienden gaven vaker hints of ik niet als docent aan de slag moest gaan. Gelukkig kreeg ik de kans om mee te lopen en te kijken of het ook echt iets voor mij was. En nu ben ik bezig met het halen van mijn pedagogisch-didactisch getuigschrift en sta ik alweer een paar maanden voor de klas." 

Mogelijkheden zijn eindeloos 

"De opleiding Software developer is veel breder dan de meeste studenten denken. Je leert van alles, van beveiliging en code schrijven tot ondersteuning of beheer. Niks is zo gaaf als iets creëren en zien dat een klant het ook echt gebruikt. Na de opleiding kan een student veel verschillende kanten op en is de kans op een baan groot. Bijna bij ieder bedrijf zoeken ze een software developer. Ook kun je een uitstapje maken naar het hbo om nog verder door te groeien. Dat de mogelijkheden eindeloos zijn, dat zie je wel aan mij." 

Blij dat ik eerst een mbo-studie heb gedaan 

"Doordat ik zelf op het mbo en het hbo heb gezeten, ken ik de verschillen als geen ander. Op het hbo doe je veel zelfonderzoek en word je niet aan je hand vastgehouden. Daarom ben ik blij dat ik niet vanuit de havo, maar vanuit het mbo ben doorgestroomd. De opleiding Software developer bij het Summa College gaf mij een goede basis. Zo kwamen bij mijn hbo-studie een aantal lesonderdelen mij bekend voor, die voor een havo-student compleet nieuw waren. Snap je de basis, dan kun je daar veel makkelijker op doorbouwen of programmeren." 

"Ik voel mij echt thuis bij het Summa College. Ik heb hier altijd een hele goede band gehad met mijn docenten, ze zijn mij altijd bijgebleven. Aan mij de uitdaging om dit gevoel mee te geven aan mijn eigen klas." 

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze