school

Week zonder vlees met televisiekok Mounir Toub

Gepubliceerd op: 27 februari 2024

Events

Van 4 tot en met 10 maart is Summa Plus, onderdeel van het Summa College, dé place to be voor iedereen die een uitdaging wil aangaan: een week zonder vlees. Gedurende de landelijke Week zonder Vlees, zullen twintig- tot dertigduizend Nederlanders de uitdaging aangaan om 'het stukje vlees' te laten staan. In een poging om bewustwording te creëren rondom de impact van het eten van vlees op het milieu en de gezondheid, heeft Summa Plus een gevarieerd programma opgesteld.

Initiatiefneemster Mirjam van der Woude, docent op Summa Plus, benadrukt het belang van de Week zonder Vlees: “Elke dag vlees eten is erg belastend voor het milieu. Ik ben zelf veel met het milieu bezig, en de laatste jaren worden we dagelijks geconfronteerd met de overmatige CO2-uitstoot en opwarming van de aarde. Dat grijpt me enorm aan. Niets doen is geen optie willen we de aarde op een goede manier doorgeven aan volgende generaties. Als we met zijn allen één dag per week een vegetarische curry eten, heeft dat een enorme impact en draag je zelf bij aan een beter milieu. Een vleesloos dagje, maakt al een enorm verschil.”

Workshop televisiekok

De Week zonder Vlees bij Summa Plus belooft niet alleen bewustwording, maar ook een culinair feest te worden. In de kooklessen wordt met passie aandacht besteed aan het bereiden van smaakvolle vleesloze gerechten. Tijdens de pauzes worden studenten verleid met heerlijke vegetarische loempia’s, waarmee bewuste keuzes gestimuleerd worden. Als kers op de taart verzorgt de bekende televisiekok en oud-docent van Summa College, Mounir Toub, op dinsdag 5 maart van 13.00 tot 15.00 uur een inspirerende workshop.

Moestuin op eigen terrein 

Maar dat is niet alles! Summa Plus heeft ook oog voor duurzaamheid op eigen terrein. Twee jaar geleden legde Mirjam met collega’s een toegankelijke moestuin aan voor studenten van alle opleidingen binnen Summa Plus; de Plustuin. Deze groene oase biedt niet alleen een kans voor studenten om actief bezig te zijn in de buitenlucht, maar fungeert ook als educatieve omgeving. “We willen onze studenten bewust maken van gezonde voeding”, benadrukt ze.

Groente als vleesvervanger

Mirjam vervolgt: “De Plustuin is een prachtige manier om je hoofd leeg te maken en te leren over moestuinieren. We hebben veel groente die groeien én bloeien net voor en net na de zomer. De Week zonder Vlees, begin maart, is een mooie aanvulling om onze studenten ook net na de winter bezig te laten zijn met gezonde voeding. De Week zonder Vlees is een mooie gelegenheid om de verschillende soorten groenten als uitstekende vleesvervangers aan te bieden op een laagdrempelige manier.” Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze