Welke vakken krijg je om opticien te worden?

Gepubliceerd op: 07 mei 2019

Onderwijs

Bij de opleiding Opticien leer je alles over brillen en glazen. Maar wat voor vakken krijg je dan zoal?

Summa College - Welke vakken krijg je om opticien te worden?

Kety doet de opleiding Opticien. Na de opleiding wil ze naar het hbo, om lenzenspecialist te worden. Na de mbo-opleiding die ze nu volgt mag ze brillen verkopen en glazen aanmeten. Na de hbo-opleiding mag ze ook lenzen aanmeten. Dat komt namelijk nauwer, vanwege de bolling van het oog. Op haar stage-adres heeft ze al een baan aangeboden gekregen. Ze heeft het daar erg naar haar zin en blijft er graag werken.

Op school krijgt ze vakken als Optica (over zaken als holle en bolle lenzen en spiegeling), Refractioneren (over de werking van het oog en sterktes) en Anatomie. Bij dat laatste vak gaat het ook om bijvoorbeeld diabetes en oogafwijkingen. Daarnaast krijgt ze ook de meer standaard vakken als Ondernemerschap, Nederlands, Engels en Rekenen. Wat ze vooral leuk vindt aan de opleiding? “Het werken in de praktijk, de techniek en theorie, het verkopen en de afwisseling. Dat zijn zaken die bij mij passen”, zegt Kety.  

Excursies met de klas
Met haar klas gaat ze ook regelmatig op excursie. Bijvoorbeeld naar Essilor, de wereldmarktleider op het gebied van brillenglazen. Maar ook naar beurzen. Daar moeten dan opdrachten over gemaakt worden. “De klas is niet zo groot”, zegt Kety. “Ongeveer 20 mensen. Dat is wel leuk, want dan ken je iedereen.”

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag