‘Wij zijn chemie’

Gepubliceerd op: 20 juli 2022

Onderwijs

Een unieke manier om de praktijk uit het bedrijfsleven in je les te krijgen.

Summa College - Summa Laboratorium - proeven - reageerbuis - praktijk

Om jongeren de kans te geven om kennis te maken met de wondere wereld van chemie is er nu de campagne ‘Wij zijn chemie’. Een unieke manier om de praktijk uit het bedrijfsleven in de les te krijgen bijvoorbeeld via een digitaal gastcollege of een practicum.

Bas van Rijen over ‘Wij zijn chemie’

Bas is een van de eerste docenten die zich inschrijft voor ‘Wij zijn chemie’. Hij is docent Chemie en loopbaanbegeleider bij Summa Laboratorium. Zijn studenten deden mee aan de digitale klas van chemiebedrijf DOW en hij heeft alweer nieuwe gastlessen van andere chemiebedrijven op de aganda staan.

Beroepskeuze

Bas vindt het belangrijk dat studenten veelvuldig in aanraking komen met bedrijven binnen de chemie. Nu het in coronatijd lastig is om excursies te organiseren, ziet hij in de digitale campagne een goed alternatief. Vooral omdat het bestaat uit verschillende activiteiten en opdrachten waardoor zijn studenten in aanraking komen met verschillende chemische sectoren. Bas: “Wanneer studenten bij ons binnenkomen vanuit het voortgezet onderwijs hebben ze vaak nog geen beeld waar ze allemaal stage kunnen gaan lopen of later kunnen gaan werken. De chemische tak is zo ontzettend breed dat dit ook logisch is. Om studenten enthousiast te maken voor een baan in de chemie vind ik dit soort activiteiten belangrijk. Het geeft context aan het vak dat ze leren en het helpt ze ook om te zien wat voor soort banen er nu allemaal zijn.”

Meer weten? Ga naar ‘Wij zijn chemie’

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag