Wij zijn geen schilders!

Gepubliceerd op: 08 juli 2022

Onderwijs

Studenten Luchtvaartdienstverlening keken de kunst af van Summa Beauty en Lifestyle

Summa luchtvaartdienstverlening groepsfoto vliegveld

"Wij zijn geen schilders die maar wat kladderen." Zo herinnert docente Jaike van Summa Beauty & Lifestyle haar studenten eraan dat ze er op moeten letten dat de smetteloos witte bloesjes van de stewardessen (Summa Luchtvaartdienstverlening) niet onder de lippenstift en bronzer komen te zitten. 

Als stewardess moet je er netjes bij lopen. Je kleren en je glimlach zijn netjes gestreken. En natuurlijk hoort daar een make-upje bij. De dames en heer gingen voor één dag in de leer bij Summa Uiterlijke verzorging. Daar werden de stewardessen voorzien van een subtiele dagmake-up en konden ze de kneepjes van het vak afkijken van de schoonheidsspecialisten.

Als bonus leerden de studenten het een en ander over elkaars vakgebied en hoeveel hun professionele werelden uit elkaar liggen. Zo mogen schoonheidsspecialisten geen wimper-extensions dragen en mogen ze geen vingernagels hebben, terwijl stewardessen juist wél vingernagels mogen hebben, maar dan weer niet langer dan een halve centimeter, gemeten vanaf het kootje.

Na de beautybehandeling gingen de stewardessen tevreden en netjes opgemaakt terug naar Eindhoven Airport. En de steward? Rick had de ochtend misschien beter kunnen benutten door uit te slapen.

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag