Zelf nieuwe auto's ontwikkelen

Gepubliceerd op: 16 juni 2022

Onderwijs

Bart is autofreak. Hij wil er alles over weten, maar liever nog nieuwe auto’s ontwikkelen. De opleiding technicus automotive engineering is de eerste stap. Hij zit nu in het tweede jaar. Drie dagen per week gaat hij naar school, de andere dagen loopt hij stage in een Porsche-garage. Toe maar. “Het is mijn eigen keuze. Ik houd van mooie auto’s en van techniek. Dan zit je bij Porsche goed.” Zijn droom: zelf bij een topmerk aan de slag gaan om nieuwe technieken te ontwikkelen. Het doel is helder, de weg ernaartoe ook. Eerst de opleiding technicus automotive engineering afronden, dan naar het hbo.

Summa College - Summa Automotive - Technicus Automotive Engineering

Summa College was een bewuste keuze, zegt Bart. “Je krijgt hier veel wiskunde en natuurkunde, het is een goede voorbereiding op het hbo.” Het voelt goed in Helmond, zegt hij. De school, de opleiding, de docenten. “Het onderwijs is heel persoonlijk en je kunt altijd met vragen terecht bij docenten. Ik zit hier op mijn plaats.” Wat zeg je nu, Bart? De weg naar een mooie toekomst ligt voor je open. Niet zitten dus, maar rijden!

 

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag     

Summa College - Hulp bij studiekeuze