Zonder de Business Oriëntatieklas wisselde Arianit nog steeds tussen opleidingen

Gepubliceerd op: 06 december 2023

Onderwijs

Zoek je iets in de richting van business, maar weet je niet wat? Dan is de Business Oriëntatieklas een goede manier om erachter te komen wat bij je past. De oriëntatieklas is voor havisten in de bovenbouw, voor leerlingen met een havodiploma op zak en ook voor studenten die na een paar maanden ontdekken dat hun huidige opleiding niet bij ze past en zijn gestopt zijn met hun mbo-opleiding.

Arianit deelt zijn ervaring met de Business Oriënatieklas

Dit jaar was precies wat Arianit nodig had. “Ik had al verschillende opleidingen geprobeerd. Van International Business tot Software Development. Het paste allemaal niet bij mij. Je moet uiteindelijk een keuze maken. Van mijn coördinator hoorde ik voor het eerst over de Business Oriëntatieklas en hoe het mij kan helpen bij het maken van een studiekeuze. Ik ben heel blij dat ik de oriëntatieklas heb gevolgd. Zonder dit tussenjaar was ik nu nog steeds aan het wisselen tussen opleidingen.” 

Verschillende vakken 

Het voordeel van de Business Oriëntatieklas is dat je lessen krijgt over businessopleidingen zoals bedrijfskunde, ondernemerschap, event producer, international business, junior accountmanager en marketing & communicatie specialist. Tijdens de lessen merk je vaak snel of een opleiding wel of niet bij je past.  

De lessen van de opleiding Marketing & Communicatie spraken Arianit het meeste aan. “Ik kwam er tijdens de Marketing & Communicatie lessen achter dat ik het vooral leuk vind om reclames voor bedrijven te bedenken. Eigenlijk vind ik alles wat met marketing te maken heeft wel interessant.”  

Doorzetten als het tegenzit  

Arianit stroomde vanuit de oriëntatieklas door naar het tweede jaar van de opleiding Marketing & Communicatie en is hij gestart met zijn stage. “Ik begon met stage lopen bij een Helmondse voetbalschool. Na een miscommunicatie kwam ik niet uit met mijn uren. Zo moest ik in het weekend stage lopen en omdat ik aan topsport karate doe, lukte dat voor mij niet. In plaats van opgeven besloot ik om zelf actie te ondernemen. Ik vond zelf een ander bedrijf en besloot contact met hen op te nemen. We bespraken de uren en uiteindelijk was alles goed geregeld. Nu heb ik het erg naar mijn zin.” 

Blijf niet wisselen 

“Ik kan de Business Oriëntatieklas zeker aanraden. Tijdens de lessen krijg je een goed beeld van de verschillende opleidingen, wat de keuze makkelijker maakt. Je leert over het organiseren van evenementen, het starten van een webshop en door lessen over administratie en bedrijfskunde leer je meer over de opleiding Accountmanager.” 

Maak kennis

Hulp nodig met het maken van jouw studiekeuze? Wij staan voor je klaar!

Twijfel je tussen opleidingen of weet je nog helemaal niet welke richting je op wil? Doe dan de studiekeuzest en ga in gesprek met onze studiekeuzeadviseurs. We helpen je graag op weg.

 

Doe de studiekeuzetest       Stel een vraag